Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Γίνεται χαμός για τους διεθνείς

Γίνεται χαμός για τους διεθνείς
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 - 23:46

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η λέξη χαμός, έστω και στο ελάχιστο, χαρακτηρίζει το θέμα που άνοιξε, αν και πρόωρα, σχετικά με τους διεθνείς διαιτητές. Η πληροφορία ότι θέλουν να αλλάξουν τον κανονισμό που… απαιτεί προϋπηρεσία δυο ετών σε ενός έτους στην Superleague δημιούργησε παρενέργειες.

Συγκεκριμένα:

1) Ανησυχούν οι διεθνείς που είναι ήδη στον πίνακα. Για την ακρίβεια, πάντα με βάση τις πληροφορίες, σίγουροι είναι μόνο οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος και κινδυνεύουν οι Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Κομίνης, δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι.

2) Οργίστηκαν διαιτητές οι οποίοι έχουν δυο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, άρα και προτεραιότητα για να γίνουν διεθνείς. Δεν είναι σωστό να αναφέρουμε ονόματα.

3) Το… ευχαριστήθηκαν διαιτητές οι οποίοι έχουν έναν χρόνο στη Λίγκα και θεωρούν ότι ανοίγεται δρόμος στην καριέρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα έχουν οι Διαμαντόπουλος, Σκουλάς, όμως υπάρχουν δυο ακόμη θέσεις.

Αν αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να προβλέπει προϋπηρεσία ενός έτους θα είναι σκάνδαλο. Μια φορά στο παρελθόν έγινε η …υπέρβαση, για να πάρει ο Σιδηρόπουλος το σήμα της FIFA, επειδή δεν υπήρχε κανείς με προϋπηρεσία δυο ετών. Η UEFA έβαλε όριο δυο ετών για να μην είναι άπειροι οι διεθνείς διαιτητές, άρα θα ανάψει… κόκκινο.

Όμως, με βάση το παρασκήνιο προκύπτει ένα ερώτημα. Υπάρχει κάποιος από την ΚΕΔ που υπόσχεται σε διαιτητές ότι θα πάρουν το σήμα της FIFA; Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοούμε κάτι κακό. Όλα για το καλό της …εξυγίανσης γίνονται!

Διαβάστε επίσης

Θιασώτης του 4-2-3-1!

Θιασώτης του 4-2-3-1!

Το αγαπημένο σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς και ο θετικός συντελεστής αποτελεσμάτων στην καριέρα του.