Ο ευνοημένος ΠΑΟΚ και τα αγκάθια του Θρύλου
![Ο ευνοημένος ΠΑΟΚ και τα αγκάθια του Θρύλου](https://www.gavros.gr/photos/w_930px/articles/201712/1777529.jpg)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από έναν σκληρό πρώτο γύρο έχει προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Έχει καλλιεργήσει, μάλιστα ένα κλίμα υπερβολικής ευφορίας με πολλούς να μιλάνε για σίγουρη κατάκτηση του τίτλου. Στην ομάδα, ωστόσο, ξέρουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι μία ψυχολογική ένεση για τους Πειραιώτες το γεγονός πως θα κάνουν γιορτές στην κορυφή, αλλά μέχρι εκεί. Η αλήθεια είναι πως έχει δημιουργήσει και μία πίεση στους αντιπάλους όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι παραπάνω.
Ο Ολυμπιακός σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν χωρίς άγχος νίκησε μόνο τον Πλατανιά που στο 30’ τον είχε 3-0. Οι Πειραιώτες ζορίστηκαν με όλους, ακόμα και μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γι’ αυτό λοιπόν είναι λάθος να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Απέκτησε ένα ψυχολογικό αβαντάζ η ομάδα και τίποτα παραπάνω.
Βάλαμε κάτω το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων κάτω μέχρι την 23η αγωνιστική. Και θέσαμε ως ορόσημο τη συγκεκριμένη αγωνιστική ημέρα, διότι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου υπάρχει το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου παίζουν Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι. Γίνεται κατανοητό πως εκείνη η αγωνιστική θα είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της… μάχης.
Το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι να φτάσουμε εκεί; Αν δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των τεσσάρων θα διαπιστώσετε ότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετά δύσκολα ματς. Έχει να παίξει με Ατρόμητο και ΑΕΚ πριν πάει στη Τούμπα, ενώ έχει ταξίδια σε δύσκολες επαρχιακές έδρες όπως η Λάρισα και η Τρίπολη. Στο ίδιο διάστημα για τον ΠΑΟΚ το πιο ζόρικο ματς μπορεί να θεωρηθεί με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Θεωρητικά ευνοϊκό πρόγραμμα έχει και ο Ατρόμητος, ο οποίος θα υποδεχτεί στον β’ γύρο και Ολυμπιακό και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το μειονέκτημα της ΑΕΚ σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως πριν το ματς στο Περιστέρι έχει το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου.
Αναλύοντας το πρόγραμμα μέχρι την κομβική 23η αγωνιστική διαπιστώνουμε ότι ο ευνοημένος της όλης υπόθεσης είναι ο ΠΑΟΚ. Εάν ο Ολυμπιακός περάσει αλώβητος όλο αυτό το… βουνό τότε θα έχει κάνει εύκολη τη ζωή του για το 45ο, αφού μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αρχίζουν τα ζόρια για τους Θεσσαλονικείς.
Τίποτα, λοιπόν, δεν έχει τελειώσει και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτάθλημα που κάθε ματς του Θρύλου είναι… πολεμικό. Τρανό παράδειγμα ο τρόπος που προσέγγισε ο ΠΑΣ την αναμέτρηση του Φαλήρου.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων μέχρι την 23η αγωνιστική…
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Λάρισα (εκτός), Λαμία, (εντός), Ξάνθη (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Πανιώνιο (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)
ΑΕΚ
Παναιτωλικός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ξάνθη (εντός), Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός (εντός), Κέρκυρας (εκτός), Απόλλων (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Λάρισας (εντός), Ολυμπιακός (εντός)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Απόλλων (εκτός), Παναιτωλικός (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Λάρισα (εντός), Λαμία (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός), ΑΕΚ (εντός)