Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ορισμός πρόκληση στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Ορισμός πρόκληση στο ντέρμπι της Λεωφόρου
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 - 17:53

Έγινε γνωστή η τριάδα των διαιτητών που θα σφυρίξουν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, την Κυριακή (13/10, 14:15) στο Κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος».

Μεταξύ αυτών και ο Μάνος Τσολάκος ο ορισμός του οποίου προκαλεί έντονα… ερωτηματικά με δεδομένο ότι η ΕΟΚ, επέλεξε έναν διαιτητή ο οποίος στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι της κανονικής περιόδου στη Λεωφόρου, υπέπεσε (μαζί με τους Τζιοπάνο και Κωνσαντινίδου) στο σοβαρό λάθος που έκρινε το αποτέλεσμα, με τον μη καταλογισμό του εξόφθαλμου, φάουλ της Αλιν στη Μόρισον στην τελευταία φάση του αγώνα, με τις πράσινες να επικρατούν τελικά με 56-55.

Ο Τσολάκος που ήταν ο πρώτος διαιτητής, θεώρησε εκπρόθεσμη την προσπάθεια της σέντερ του Ολυμπιακού, γεγονός που καταρρίπτεται από το βίντεο της φάσης, χωρίς να υπάρχει πέρσι η δυνατότητα του instant replay η οποία θα τον οδηγούσε στην αποφυγή του συγκεκριμένου λάθους.

Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών, αφού το φαουλ ήταν ξεκάθαρα εντός χρόνου επίθεσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα είχε επιφέρει την… σιωπηρή τιμωρία του από την ΚΕΔ καθώς είχε μείνει εκτός ορισμών τις επόμενες αγωνιστικές. Ας ελπίσουμε ότι φέτος, με δεδομένο ότι υπάρχει I.R.I.S. (Instant Replay), δεν θα επαναλάβει αντίστοιχα λάθη , όπως το περσινό το οποίο είχε στερήσει τη νίκη από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Όπως και να έχει ο ορισμός του συγκεκριμένου διαιτητή στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, μπορεί να θεωρηθεί και ως μια… κακή επιλογή από την ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης