Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ξεκάθαρη η προκήρυξη, καμία παρατυπία, κάποιοι... μπέρδεψαν τον Αθηναϊκό!

Ξεκάθαρη η προκήρυξη, καμία παρατυπία, κάποιοι... μπέρδεψαν τον Αθηναϊκό!
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024 - 16:52
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μεγάλη κουβέντα σηκώθηκε αναφορικά με την ανακοίνωση του Αθηναϊκού, για δήθεν παρατυπία του Ολυμπιακού στη δήλωση της δωδεκάδας στην κυριακάτικη (29/9) αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων στο κλειστό της Εργάνης.

Μια ανακοίνωση που προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, αφού με μια απλή ανάγνωση της τροποποίησης της Ειδικής προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2024-25, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η δήλωση της δωδεκάδας του Ολυμπιακού ήταν καθ’ όλα νομότυπη και ότι... κάποιοι οδήγησαν σε λάθος κρίση και ερμηνεία τους ανθρώπους του Αθηναϊκού. Τώρα ποιος είναι ο ρόλος τους και τι σκοπούς εξυπηρετούν, ας το ερευνήσουν οι ιθύνοντες της ομάδας του Βύρωνα.

Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρος ο κανονισμός του Κυπέλλου, με βάση το άρθρο 5.3 που αφορά τις ομάδες της Α1, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία και καθίσταται σαφές, ότι ο Ολυμπιακός δεν υπέπεσε σε καμία περίπτωση σε κανένα λάθος.

Ο κανονισμός τον οποίο επικαλείται ο Αθηναϊκός, αφορά ξεκάθαρα τις ομάδες της Α2, ενώ η ομάδα του Βύρωνα επικαλέστηκε στην ανακοίνωσή της ένα άρθρο 23. Ωστόσο, το άρθρο αυτό δεν υπάρχει σε καμία από τις τρεις φετινές προκηρύξεις της ΕΟΚ, για τη διοργάνωση του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών.

Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας στις Γυναίκες, λοιπόν, η ΕΟΚ έχει εκδώσει φέτος τρεις προκηρύξεις: την Γενική, με ημερομηνία 30/9/2024, Ειδική με ημερομηνία 11/7/2024 και μετά από λίγες ημέρες, την Τροποποιητική Ειδική (23/7/2024).

Είναι προφανές ότι κάποιοι για τους... δικούς τους λόγους οδήγησαν την ομάδα του Αθηναϊκού στην έκδοση μιας άστοχης και αβάσιμης ανακοίνωσης, αλλά αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο, βάσει της ισχύουσας προκήρυξης, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει προβεί σε καμία παρατυπία.

Διαβάστε επίσης