Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Να παίξει το δικό του μπάσκετ και στην Πόλη!

Να παίξει το δικό του μπάσκετ και στην Πόλη!
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 - 21:41

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πόλη του για ακόμα μία «μάχη». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πανηγυρίσουν την τρίτη διαδοχική νίκη τους στη Euroleague, μετά τα θετικά αποτελέσματα με τη Ζάλγκιρις και την Αρμάνι Μιλάνο. Η Αναντολού Εφές είναι η επόμενη ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο του Θρύλου προς την κορυφή και οι Πειραιώτες μπορούν να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

Για την ακρίβεια, οι μάγκες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στη... μέση. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται μόνο να ακολουθήσουν το πλάνο του Έλληνα προπονητή. Κάτι το οποίο τονίζει συχνά ο... Σκακιστής. Όπως ανέφερε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με την Αναντολού Εφές, «το ταλέντο υπάρχει σε όλες τις ομάδες, το θέμα είναι πόσο συνεπής είσαι στο πλάνο, το πόσο συνεχίζεις να παίζεις ανεξάρτητα από τα πάνω και τα κάτω του σκορ και την ψυχολογία της ομάδας». Ο κόουτς γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνει για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κούπα και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συνεχίσουν οι Πειραιώτες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος σημείωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει να κοιτάνε τις αντίπαλες ομάδες, αλλά να κοιτάνε τους εαυτούς τους. Πράγματι. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κοιτάει μόνο πως μπορεί να βελτιώνει κάθε φορά το παιχνίδι του. Εάν βγάλει στο παρκέ αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις, τότε κανείς αντίπαλος δεν μπορεί να τον πιάσει. Υπάρχει το ταλέντο, υπάρχει η εμπειρία και υπάρχει η ποιότητα.

Όσο δύσκολο και αν είναι μακριά από το σπίτι του, ο Θρύλος καλείται να παίξει το δικό του μπάσκετ (και) στην Πόλη, προκειμένου να πάρει το «διπλό» και να ανεβάσει το ρεκόρ του στη Euroleague σε 3-1. Μπορεί να μοιάζει κλισέ, αλλά αντίπαλός του, είναι μόνο ο εαυτός του.

Διαβάστε επίσης