Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Θρύλος... εξαφάνισε τον Μίροτιτς

Ο Θρύλος... εξαφάνισε τον Μίροτιτς
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 17:37

Το βράδυ της Τρίτης (15/10) ο Ολυμπιακός θύμισε κάτι από τα... παλιά, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα. Οι Πειραιώτες έβγαλαν πολύ καλές άμυνες, αλλά και πολύ καλούς αυτοματισμούς στην επίθεση ανά διαστήματα. Τα πεινασμένα... σκυλιά του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους παίκτες της ιταλικής ομάδας και κυρίως στον Νίκολα Μίροτιτς.

Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ έχει «βαρύ βιογραφικό» και παρότι έχει επιστρέψει από το ΝΒΑ στην Ευρώπη από το 2019, παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Το όνομά του είχε συνδεθεί και με τον Ολυμπιακό πριν έναν χρόνο, όμως ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο μετά τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα.
Η άμυνα που έπαιξε ο Θρύλος στο ματς της Τρίτης έβγαλε εκτός αγώνα τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος δεν είναι... ντεφορμέ όπως κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν.

Στην πρώτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Τριέστε, έκανε double-double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στην 1η αγωνιστική της Euroleague μέτρησε 9 πόντους απέναντι στη Μονακό, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, σημείωσε 15 πόντους στο ματς με την Παρί, ενώ 15 πόντους είχε μετρήσει και στο ματς με τη Σάσαρι.

Ο Νίκολα Μίροτιτς αγωνίστηκε για 25 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα τον περιόρισαν στους 5 πόντους, τους λιγότερους που έχει πετύχει μέχρι σήμερα στη νέα σεζόν. Συγκεκριμένα, είχε 2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 1/2 βολές. Τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε, δεν βοήθησαν την ομάδα του, η οποία βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει στο σκορ τους «ερυθρόλευκους».

Είναι, λοιπόν, εμφανές, ότι η άμυνα των «ερυθρόλευκων»... κλείδωσε τον 33χρονο Μαυροβούνιο, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό στην περσινή σεζόν της Euroleague, στην έδρα της ιταλικής ομάδας. Μόνο τυχαία δεν είναι αυτά που συμβαίνουν στο παρκέ.

Ο Θρύλος έχει αρκετή δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και όταν θα είναι πλήρης ξανά, τότε θα βγάλει περισσότερα... γούστα στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης