Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

ΜακΚίσικ: Ο αγαπημένος παίκτης του Μπαρτζώκα!

ΜακΚίσικ: Ο αγαπημένος παίκτης του Μπαρτζώκα!
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 10:04

Ένας από τους παίκτες που μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα από πολλούς αυτή την επιθυμία για επιτυχίες και θεαματικό μπάσκετ στον Ολυμπιακό είναι ο Σακίλ Μακκίσικ. Ο Αμερικανός κόμπο γκαρντ βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο Λιμάνι, από το καλοκαίρι του 2019, ειδικότερα, έχοντας αγαπήσει τόσο τους «ερυθρόλευκους», όσο και την Ελλάδα και τον Πειραιά.

Σίγουρα ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο, επηρεάζοντας και τομείς του παιχνιδιού του έμπειρου μπασκετμπολίστα του Θρύλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο Μακκίσικ ωριμάζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, αγωνιστικά.

Ένας παίκτης που είναι όλο και λιγότερο παρορμητικός στη λήψη αποφάσεων, παίζοντας με καθαρό μυαλό στο παρκέ και αποτελώντας ένα από τα πιο «αθόρυβα όπλα» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Θυμίζουμε τον περασμένο Νοέμβριο ο Σκακιστής τον υπερασπίστηκε στις φημολογίες περί αποχώρησης του από την ομάδα: «Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω. Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω». Και όντως δεν τον πούλησε και βελτιώθηκε μέσα στην χρόνια που μας πέρασε.

Πλέον, δεν επιδιώκει τόσο το σκοράρισμα, όσο το να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Προσπαθεί να συμβάλλει όλο και περισσότερο στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι, κάνοντας φοβερή δουλειά... πίσω από τις κάμερες.

Με το να πιέσει, να δώσει μία πάσα που θα αποδειχθεί ευεργετική για το επιθετικό build-up του Ολυμπιακού, αλλά και να βρει το δρόμο προς το καλάθι, όποτε αυτό είναι δυνατό. Χωρίς να βιάζεται να βρει σκορ ή να κυνηγά τη θεαματική φάση.

Ούτε ένας… παρόμοιος δεν υπάρχει στην Ευρώπη και σίγουρα δεν υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Παίκτης ρυθμού, που αν ζεσταθεί μπαίνει σε χρονομηχανή και το 34χρονο κορμί του πετά από πάνω του καμιά δεκαριά χρόνια.

Κόντρα στην Αρμάνι, ήταν ο κύριος εκφραστής της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, με ανεξάντλητη ενέργεια, τρεξίματα προς το καλάθι και… μπόνους τεράστια ευστοχία από μέση απόσταση και τρίποντο.

Οι 22 πόντοι, τα 3/3 τρίποντα, τα 4/6 δίποντα και οι 5/5 βολές δεν αρκούν για να πουν ολόκληρη την ιστορία της εμφάνισής του στο ΣΕΦ, που έδωσε ακόμα μία αφορμή ο κόσμος να τον αποθεώσει.

Διαβάστε επίσης