Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο καυτός Σάσα, ο κομβικός Βιλντόζα και η ιδιαίτερη δοκιμή!

Ο καυτός Σάσα, ο κομβικός Βιλντόζα και η ιδιαίτερη δοκιμή!
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024 - 23:23

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, για τρεις περιόδους, κόντρα στο Λαύριο, όμως η κλάση των παικτών του έκανε στο τέλος τη διαφορά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε πάρα πολλά από τον… άλλου επιπέδου, Σάσα Βεζένκοφ (25π., 9ρ.), είδε τον Βιλντόζα (9π., 5ασ., 5ρ.) να βάζει πολύ σημαντικά τρίποντα, πήρε πολλά από τον εκπληκτικό Πετρούσεφ (14π.) και εκμεταλλεύτηκε περιστασιακά το ταλέντο του Φουρνιέ (7π., 5ασ.) και του Πίτερς (11π.).

Ο Θρύλος είχε περισσότερη κυκλοφορία της μπάλας με τους ρολίστες του σε καλό βράδυ και «μοίρασε» περισσότερες ασίστ απ' ότι το Λαύριο (15-28). Σημαντική, επίσης, η διαφορά των πόντων σε αιφνιδιασμό, αφού μπορεί τα κλεψίματα να ήταν σχεδόν ίδια για τις δύο ομάδες (5-4), όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 22 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ οι γηπεδούχοι μόλις 6.

Αυτό που μπορεί να κρατήσει από το ματς ο Σκακιστής είναι η σταθερή σύνδεση του Σάσα με το καλάθι, που ξεκλείδωσε τη νίκη, αλλά και τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος πέτυχε κομβικά καλάθια, όπως το buzzer beater τρίποντο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Δείχνει να «ανεβαίνει» και να αποτελεί μία έξτρα λύση στα χέρια του κόουτς του Θρύλου.

Aξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Μπαρζώκας προχώρησε σε μία ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη δοκιμή στο τελευταία 11’, όπου στην ουσία του ξεκλείδωσε τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε ένα ιδιαίτερο σχήμα βάζοντας όλα τα… 4άρια και καθάρισε με 30-11. Μάλιστα, για τους λάτρεις της στατιστικής, στην συγκεκριμένη θέση που γίνεται πραγματική «μάχη» και υπάρχει απαράμιλλη ποιότητα σε όλους τους τομείς και οι τρεις παίκτες ολοκλήρωσαν διψήφιοι το ματς. Ο Σάσα 25π σε 20', Πετρούσεφ 16π σε 20', Πίτερς 13π σε 24'. Άρεσε πολύ η δοκιμή και σε τέτοιου είδους δυναμικότητας ομάδες θα μπορεί να εφαρμοστεί, ώστε να έχουν ρυθμό όλοι. Γιατί όλοι είναι απαραίτητοι και δεν περισσεύει κανείς.

Πλέον, ο Θρύλος στρέφει την προσοχή του, στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (11/10, 21:15) για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με στόχο την πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης