Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πετρούσεφ, ο X-Factor του Ολυμπιακού!

Πετρούσεφ, ο X-Factor του Ολυμπιακού!
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024 - 13:21

Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα, τα οποία μπορεί κανείς να κρατήσει, από τη χθεσινή μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, επί του Παναθηναϊκού. Και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στη σεζόν, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του. Ο Θρύλος έπαιξε καλό μπάσκετ, έκανε πολλά πράγματα σωστά (όχι όλα) και έδειξε, πάνω από όλα ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και είχε πρωταγωνιστές.

Ο Ντόρσεϊ έκανε την αρχή, ο Βεζένκοφ έκρινε το τέλος και η ομάδα του είχε δική της και τη… μέση του τελικού, χάρη στον πολυτιμότερο στα δικά μας μάτια, Πετρούσεφ, κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ που όλο το καλοκαίρι βρισκόταν στη μεταγραφική ατζέντα του Ερυθρού Αστέρα αλλά επί της ουσίας ποτέ δεν προέκυψε πραγματικό ζήτημα αποχώρησής του, βροντοφώναξε στη Ρόδο πως έμεινε στον Πειραιά για να κάνει φέτος μία ακόμη καλύτερη σεζόν από την περσινή, με την ελπίδα να μην ταλαιπωρηθεί ξανά από τραυματισμούς.

Ο Ολυμπιακός τον ήθελε στον Πειραιά και τον κράτησε παρά τις όποιες πιέσεις, με με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πιστεύει πολύ σε αυτόν. Ήδη από την περασμένη σεζόν έδειξε αρκετά ψήγματα του πλούσιου ταλέντου του, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν «προάγγελο» για την φετινή αγωνιστική χρονιά.

=

Ένας παίκτης με την ψυχολογία σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, ειδικά μετά το χάλκινο μετάλλιο με τους «Πλάβι» στο Παρίσι. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε χαρακτηριστικά, όπως η τρομερή του άμυνα, αλλά και η δυνατότητα για έναν πιο two-way ρόλο, αφού και στο επιθετικό κομμάτι έχει περγαμηνές.

Παρά τους τραυματισμούς του, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Πετρούσεφ αποδείχθηκε καθοριστικός, σε ορισμένες περιπτώσεις, για τον Ολυμπιακό. 6,3 πόντοι και 3,3 ριμπάουντ, σε 22 αγώνες και 15:37 αγωνιστικά λεπτά. Αλλά πολλή αθόρυβη δουλειά, πέραν αυτών, την περυσινή σεζόν.

Συνεπής με το σκοράρισμα, ώριμος στο παιχνίδι του και στις βασικές επιλογές του κόουτς Μπαρτζώκα ο Φίλιπ Πετρούσεφ δείχνει να απολαμβάνει αυτή την εμπιστοσύνη και βγάζει στο παρκέ την εικόνα ενός παίκτη που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού, που είναι και ιστορική.

Διαβάστε επίσης