Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Να αφήσει το στίγμα του με το... καλημέρα!

Να αφήσει το στίγμα του με το... καλημέρα!
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:50

Η μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές κινήσεις στην ιστορία του συλλόγου. Ο Γάλλος γκαρντ, μετά από μια πολυετή καριέρα στο NBA, αποφάσισε να αφήσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να μετακομίσει στην Ευρώπη για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Ο Φουρνιέ, γνωστός για την ικανότητά του στο σκοράρισμα, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε επίπεδο. Με μεγάλη εμπειρία από το NBA και διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, φέρνει στον Ολυμπιακό όχι μόνο το ταλέντο του, αλλά και μια ηγετική φυσιογνωμία, που μπορεί να βοηθήσει σε κρίσιμες στιγμές. Η ικανότητά του στο μακρινό σουτ και στη δημιουργία παιχνιδιού τον καθιστούν πολύτιμο για την επίθεση της ομάδας, ενώ η αμυντική του αφοσίωση θα συμβάλει στον έλεγχο του παιχνιδιού.

Mπορεί μέχρι τώρα διακρίνεται για τη δημιουργία του και όχι για το σκοράρισμά του! Φόρεσε πρώτη φορά την κόκκινη φανέλα στο 87-83 επί του Ερυθρού Αστέρα και μοίρασε 8 ασίστ, μένοντας άποντος. Είχε και φιλικό με 3 τελικές πάσες, ίσα που στο τελευταίο έκανε επιθετικά ένα μικρό step up, σημειώνοντας 10 πόντους.

Στο νικηφόρο 95-90 στο Τράπανι της Σικελίας, ο οσονούπω 32χρονος γκαρντ-φόργουορντ έβαλε και δύο τρίποντα. Το ένα από τη γωνία εκτός ισορροπίας, με τον χρόνο να τελειώνει, το άλλο προς το τέλος και μετά από τάιμ άουτ. Απολύτως στοχευμένα δηλαδή, βγαίνοντας από σκριν και εκτελώντας. Εχει ξεκινήσει και στο «2», στο τουρνουά της Κρήτης. Πιο συχνά παίζει στο «3».

Διαβάστε επίσης