Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Αυτό κρατάει από την «πρόβα τζενεράλε» ο Μπαρτζώκας!

Αυτό κρατάει από την «πρόβα τζενεράλε» ο Μπαρτζώκας!
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:40

Λίγες ημέρες πριν διεκδικήσει την πρώτη κούπα της χρονιάς στη Ρόδο (Super Cup) ο Ολυμπιακός πήρε και την πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Τράπανι στην Ιταλία (90-95) σε ένα φιλικό αλλιώτικο από τα άλλα.

Έστω κι αν έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα οι «ερυθρόλευκοι», ολοκλήρωσαν με νίκες μόνο τα φιλικά προετοιμασίας τους 5/5, με ζητήματα προς διόρθωση βέβαια (άμυνα) και λόγους να… καυχιούνται (σχεδόν 100άρα χωρίς να πιεστεί).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο επιθετικά, βρίσκοντας λύσεις και σκορ από πολλούς παίκτες, αλλά και από όλες τις θέσεις.

Ωστόσο, αμυντικά έβγαλε πολλά ζητήματα, τα οποία και θα προβληματίσουν τον Έλληνα τεχνικό και τους συνεργάτες του, η κόπωση από τις προπονήσεις, αλλά και η έλλειψη χημείας και αυτοματισμών ελέω της εποχής έπαιξε σημαντικό ρόλο, ωστόσο, τα πάρα πολλά λάθη (19 στο σύνολο), τα εύκολα καλάθια που επέτρεψε η άμυνα, αλλά και οι αργές επιστροφές, ήταν κάτι που πρέπει να δουλευτεί.

Aυτό που κρατάει σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την «πρόβα τζενεράλε» ο χαρακτήρας των παικτών του στο φινάλε του ματς. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, για παράδειγμα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε το νικητήριο τρίποντο. Αυτή τη φορά βρήκε πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Άλεκ Πίτερς, ο οποίος με ένα «καυτό» σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό για την ομάδα να παρουσιάσει νοοτροπία νικητή, αλλά και να έχει την αυτοπεποίθηση πως ξέρει να κερδίζει τα ματς στο τέλος.

Διαβάστε επίσης