Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

ΜακΚίσικ: Το αγαπημένο πιόνι στην σκακιέρα του Μπαρτζώκα

ΜακΚίσικ: Το αγαπημένο πιόνι στην σκακιέρα του Μπαρτζώκα
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:17
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένας από τους παίκτες που μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα από πολλούς αυτή την επιθυμία για επιτυχίες και θεαματικό μπάσκετ στον Ολυμπιακό είναι ο Σακίλ Μακκίσικ. Ο Αμερικανός κόμπο γκαρντ βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο Λιμάνι, από το καλοκαίρι του 2019, ειδικότερα, έχοντας αγαπήσει τόσο τους «ερυθρόλευκους», όσο και την Ελλάδα και τον Πειραιά.

Σίγουρα ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο, επηρεάζοντας και τομείς του παιχνιδιού του έμπειρου μπασκετμπολίστα του Θρύλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο Μακκίσικ ωριμάζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, αγωνιστικά.

Ένας παίκτης που είναι όλο και λιγότερο παρορμητικός στη λήψη αποφάσεων, παίζοντας με καθαρό μυαλό στο παρκέ και αποτελώντας ένα από τα πιο «αθόρυβα όπλα» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Θυμίζουμε τον περασμένο Νοέμβριο ο Σκακιστής τον υπερασπίστηκε στις φημολογίες περί αποχώρησης του από την ομάδα: «Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω. Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω». Και όντως δεν τον πούλησε και βελτιώθηκε μέσα στην χρόνια που μας πέρασε.

Πλέον, δεν επιδιώκει τόσο το σκοράρισμα, όσο το να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Προσπαθεί να συμβάλλει όλο και περισσότερο στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι, κάνοντας φοβερή δουλειά... πίσω από τις κάμερες.

Με το να πιέσει, να δώσει μία πάσα που θα αποδειχθεί ευεργετική για το επιθετικό build-up του Ολυμπιακού, αλλά και να βρει το δρόμο προς το καλάθι, όποτε αυτό είναι δυνατό. Χωρίς να βιάζεται να βρει σκορ ή να κυνηγά τη θεαματική φάση.

Στη βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη και το ματς με την Μακάμπι, ο «Σακ» είχε 19 πόντους με 5/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, την Τρίτη (10/09) τελείωσε το ματς με 16 πόντους (4/8 βολές, 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα). Ο Shaq Attack έχει αποδείξει ότι στο ένας με έναν δεν... βλέπει κανέναν μπροστά του, ενώ στην καλή του μέρα είναι άψογος σε άμυνα και επίθεση.

Ο ΜακΚίσικ φώναξε βροντερό «παρών» και στα δύο φιλικά και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Διαβάστε επίσης