Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ράιτ, το «κρυφό χαρτί» του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό!

Ράιτ, το «κρυφό χαρτί» του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:01
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Mία από τις «αποκαλύψεις» της περυσινής σεζόν αναμένεται να γίνει η… μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Μόουζες Ράιτ, που φέτος έχει βαλθεί να κάνει ακόμα ένα limit-up, με προάγγελο τα δείγματα στα πρώτα δύο φιλικά με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ερυθρό Αστέρα!

Ο Αμερικανός σέντερ έχει τα ιδανικά στοιχεία, προκειμένου να συμπληρώσει ιδανικά το δίδυμο Φαλ και Μιλουτίνοφ. Παίκτης αθλητικός, με εκρηκτικότητα και έλλειψη φόβου, χαρακτηριστικά τα οποία «δένουν» ιδανικά με το στυλ του Γάλλου και του Σέρβου, οι οποίοι είναι πιο μεγάλα κορμιά.

Ο Ράιτ μπαίνει πιο «ζεστά» στην εξίσωση, πια, και είναι έτοιμος να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα, τη νέα σεζόν. Με ένα ρόστερ που του εξασφαλίζει έξτρα ασφάλεια και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Μετά τις ατυχίες με τους τραυματισμούς τόσο του Μουστάφα Φαλ όσο και του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έχουν αφήσει τον Ολυμπιακό με μοναδικό πεντάρι τον Ράιτ και -σαν έξτρα λύση- τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο Αμερικανός άσος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον κόουτς Μπαρτζώκα στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. 25 πόντους σημείωσε στο φιλικό με τον Ερυθρό, έχοντας 5/6 βολές, 10/13 δίποντα, 10 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Χωρίς να έχει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ράιτ ήρθε στον Ολυμπιακό και αμέσως έπιασε το νόημα. 8,1 πόντους και 2.9 ριμπάουντ, σε 13:53 λεπτά συμμετοχής. Αριθμοί διόλου άσχημοι για έναν παίκτη που βρίσκεται στα πρώτα του «πατήματα» στην Euroleague. Καταλαβαίνετε πόσο ευεργετικό είναι αυτό για την ψυχολογία ενός μπασκετμπολίστα και τι αναμένεται να κάνει φέτος.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι ο Αμερικανός σέντερ μπορεί να είναι μία λύση καθοριστική για τους «ερυθρόλευκους», σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχοντας αποκτήσει και την απαραίτητη προϋπηρεσία, έχει τη δυνατότητα να ανέβει αρκετά επίπεδα ακόμα ψηλότερα και να «απογειώσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης