Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Mαζί για μία αιωνιότητα! (video)

Mαζί για μία αιωνιότητα! (video)
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:20
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η 6η Σεπτεμβρίου 2024, η βραδιά προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ, για την απόσυρση της φανέλας του, θα μείνει για πάντα αξέχαστη στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Μια όμορφη βραδιά, αντάξια της προσφοράς του «Πριντ» στον Θρύλο, μια βραδιά με επικό φινάλε, βγαλμένο από... σινεμά, με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να είναι κατάμεστο, «καυτό» και... γεμάτο συγκίνηση!

Πήρε τη θέση της στην Ιστορία. Εκεί, μαζί με τον μοναδικό ισάξιο. Με τον Βασίλη Σπανούλη. Η φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη με το… θεόβαρο «15» μπήκε μια για πάντα στον ουρανό του ΣΕΦ και θα θυμίζει σε όλους τον απόλυτο μπασκετμπολίστα του συλλόγου.

Οι δυο τους πραγματοποίησαν μία απίστευτη και «γεμάτη» καριέρα, που είναι αλληλένδετη με τις επιτυχίες και τις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού.

Το δίδυμο αυτό συνιστά μια… σπάνια περίπτωση όχι απλώς στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά όπως και τα παγκόσμια μπασκετικά δρώμενα. Έπαιξαν μαζί 11 χρόνια μαζί στην ίδια ομάδα. Συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2011 όταν ο Πρίντεζης επέστρεψε από την Μάλαγα…

Μπορείτε να φέρετε έτσι εύκολα στο μυαλό σας ένα ακόμα «δίδυμο» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα τουλάχιστον μια δεκαετία σερί; Δεν είναι εύκολο…

Ο V-Span έκλεισε 11 χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ ο Πρίντεζης συνολικά αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό συνολικά 17 χρόνια, αν αφαιρέσουμε τον ένα χρόνο του δανεισμού του στην Ολύμπια Λάρισας (2006-2007) και το διάστημα που βρέθηκε στην Μάλαγα (από το καλοκαίρι του 2009 ως τον Μάρτιο του 2011).

Ο Πρίντεζης έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη στις 9 Οκτωβρίου του 2002 (!) στη νίκη των Πειραιωτών στην Πολωνία επί της Σλασκ. Είναι από τους παλαιότερους εν ενεργεία παίκτες στην Euroleague. Περίπου 25 μέρες αργότερα (2 Νοεμβρίου 2002) έκανε ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα (εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή).

Ο Σπανούλης έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη στις 18 Οκτωβρίου 2010 και στη νίκη στο ΣΕΦ επί της Ρεάλ (82-66). Ακολούθησε το ντεμπούτο του στην Basket League πέντε μέρες αργότερα (23 Οκτωβρίου) και στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη (78-65).

To βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου, λοιπόν, το… θεόβαρο «15» του Πρίντεζη πέρασε για πάντα στην Ιστορία, δίπλα από το ιστορικό «7» του Σπανούλη! Δύο θρύλοι του Θρύλου μπήκαν μια για πάντα στον ουρανό του ΣΕΦ και θα θυμίζει σε όλους τους απόλυτους μπασκετμπολίστες του Συλλόγου.

Η στιγμή είναι απλά μαγική…

Διαβάστε επίσης