Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σύμμαχος του φετινού Ολυμπιακού η «προσαρμοστικότητα»!

Σύμμαχος του φετινού Ολυμπιακού η «προσαρμοστικότητα»!
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 - 18:19

Βρισκόμαστε μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, εν όψει της νέας σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρζτώκα μπαίνει σε μία νέα εποχή και η αισιοδοξία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι αρκετά μεγάλη.

Αυτή η ομάδα έχει τα εχέγγυα να πετύχει πολλές επιτυχίες και να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας εξ αυτών είναι και η πληρότητα του ρόστερ, όσον αφορά τις θέσεις, αλλά και την προσαρμοστικότητα των παικτών.

Αρκετά από τα δυνατά «χαρτιά» του Θρύλου έχουν την ικανότητα να καλύψουν πάνω από μία θέση, δείχνοντας τη ποικιλίας λύσεων που διαθέτει αυτή η ομάδα. Αυτό συναντάται πιο πολύ στις θέσεις «3» και «4».

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου. Οι δύο φόργουορντ προορίζονται για φέτος και για τις δύο θέσεις, αφού μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορους τομείς, όπως το μακρινό σουτ, η υπεράσπιση της ρακέτας, η ανασταλτική λειτουργία και η «αναζωογόνηση» του περιφερειακού παιχνιδιού. Η δυνατότητα να συμβάλλουν ευεργετικά σε πολλά κομμάτια συνδυάζεται ιδανικά με την ραγδαία άνοδο του Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός θα μπορεί με αυτή τη συνύπαρξη να παίρνει πολλά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα θα μπορεί να βοηθά και αυτός ως σμολ φόργουορντ.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν σύμμαχο για την περιφερειακή λειτουργία του «ερυθρόλευκου» παιχνιδιού, χάρη και στην παρουσία του Σακίλ Μακκίσικ. Ο ίδιος θα παίζει πιο απελευθερωμένα, ενώ θα μπορεί να πατά και στο «2» συχνότερα. Αυτή η πολυποίκιλη βοήθεια θα συμβάλλει θετικά στο παιχνίδι πολλών παικτών, όπως ο Πετρούσεφ και ο Ντόρσεϊ, που είναι απαραίτητοι για θέσεις οι οποίες επηρεάζονται από αυτή τη συνθήκη.

Από εκεί και πέρα, το να βλέπουμε και στις δύο θέσεις των γκαρντ παίκτες όπως ο Γουόκαπ και ο Έβανς είναι κάτι που φαίνεται ότι θα είναι ρεαλιστικό. Ακόμα ένας λόγος που το έργο του Μπαρζτώκα γίνεται πιο εύκολο, κυρίως στην εναλλαγή σχημάτων.

Το ροτέισιον θα μεγαλώσει και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο «ερυθρόλευκο» σύνολο. Λιγότερη κούραση, άρα μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Και αυτό ο προπονητής του Θρύλου το χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό, αφού αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το στυλ παιχνιδιού του, το οποίο έχουμε δει πολλές φορές ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακο.

Διαβάστε επίσης