Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Άλεκ Πίτερς, το «πολυεργαλείο» που γίνεται όλο και πιο χρήσιμο για τον Ολυμπιακο!

Άλεκ Πίτερς, το «πολυεργαλείο» που γίνεται όλο και πιο χρήσιμο για τον Ολυμπιακο!
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 - 18:01

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό. Μία αγωνιστική χρονιά για την οποία υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες. Τόσο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, όσο και για τη «δίψα» που υπάρχει, για την επιστροφή στην κορυφή, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα, με αυτό το έμψυχο υλικό. Μεταξύ άλλων, έχει πολλούς παίκτες στη διάθεσή του, οι οποίοι μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα μέσα στο παρκε. Ενδεικτικό παράδειγμα ο «ανεβασμένος» Άλεκ Πίτερς.

Προερχόμενος από μία φανταστική σεζόν, ο Αμερικανός φόργουορντ έχει, πια, περισσότερο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Κατά βάση στο «4», ωστόσο οι εκτελεστικές, και όχι μόνο, αρετές του 29χρονου μπασκετμπολίστα τον καθιστούν ιδανικό και για το «3», ειδικά μετά την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και με τη διαμόρφωση του ρόστερ, γενικότερα.

Με την αύξηση του χρόνου του, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Πίτερς κατάφερε να δείξει την αξία του. 13,4 πόντοι, σε 26 λεπτά στην Euroleague, με 51,3% στο τρίποντο, σε 26 λεπτά συμμετοχής, ανά αγώνα.14 πόντους, κατά μέσο όρο, και 52% από το τρίποντο, σε 25,8 λεπτά στην Basket League. Ραγδαία βελτίωση, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε 5,1 και 9,7 πόντους, αντίστοιχα, το 2022/23, καθώς και ποσοστά της τάξης του 42% στο τρίποντο.

Πολύ πιο ουσιαστικός ο ρόλος του Αμερικανού, σε πολλούς τομείς. Η συνεισφορά έχει γίνει πιο ουσιαστική, όχι μόνο επιθετικά, αλλά και ανασταλτικά. Αυτό τον κάνει πιο «two-way» παίκτη και ιδανικό, τόσο για τη θέση του σμολ φόργουορντ, όσο και εκείνη του πάουερ φόργουορντ. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 2,5 και τα 3,2 ριμπάουντ, σε Ευρώπη και Ελλάδα, πήγε στα 4,8 και 6,1 αντίστοιχα. Ραγδαία βελτίωση σε ακόμα έναν τομέα,

Παίκτης που δίνει όλο και περισσότερα πράγματα και στο κομμάτι του spacing, ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Ένα πραγματικό «πολυεργαλείο», που τρυπά συνεχώς το... ταβάνι του και αποδεικνύεται όλο και πιο χρήσιμος, για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σίγουρα η πορεία του, την ερχόμενη σεζόν, είναι κάτι που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και περιμένουμε να τη ζήσουμε, μαζί με τα πεπραγμένα του υπόλοιπου ρόστερ του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης