Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Βεζένκοφ θέλει να τα πάρει όλα με τον Ολυμπιακό!

Ο Βεζένκοφ θέλει να τα πάρει όλα με τον Ολυμπιακό!
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 20:40

Η φετινή σεζόν έχει μία άλλη «γεύση» για τον Ολυμπιακό. Μετά την απώλεια της Euroleague, αλλά και του πρωταθλήματος, η «πείνα» του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του έχει μεγαλώσει για τα καλά.

Όλοι θέλουν, πόσο δε μάλλον στα 100 χρόνια του συλλόγου, να βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να επιστρέψει ο Θρύλος στην κορυφή. Κάποιοι, δε, το θέλουν λίγο περισσότερο. Όπως ο Σάσα Βεζένκοφ!

Η μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέστρεψε «σπίτι» του, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, τόσο του ίδιου, όσο και των «ερυθρόλευκων». Το εμπόδιο των Σακραμέντο Κινγκς ξεπεράστηκε και η πολυπόθητη επιστροφή είναι γεγονός.

Όμως δεν είναι σημαντικό μόνο αυτό, για την υπόθεση του MVP της Euroleague το 2022/23. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη προσθήκη ανεβάζει επίπεδα τον Ολυμπιακό, σε πολλούς τομείς. Πρώτα απ' όλα, ο Βεζένκοφ δίνει μία τεράστια «ανάσα», αναφορικά με το κομμάτι του μακρινού σουτ. Παίκτης με «κρύο» αίμα, χωρίς αμφιβολία, βρισκόμενος σε ποσοστά, κατά μέσο όρο, μεταξύ του 40 και 45%.

Ένας πραγματικός εκτελεστής, που σίγουρα είναι καταλυτικός και στον ανασταλτικό τομέα. Από 6 έως 7 ριμπάουντ, ανά παιχνίδι, στις τελευταίες του σεζόν, πριν αποχωρήσει για το NBA. Έχει και τη σωματοδομή, αλλά και την αθλητικότητα να βοηθήσει και σε αυτούς τους τομείς του «ερυθρόλευκου» παιχνιδιού. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό που ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό είναι η συνέπεια του Βεζένκοφ, στο παιχνίδι και την απόδοσή του. Δεν παρουσιάζει μεταπτώσεις, ενώ δύσκολα θα χάσει την συγκέντρωσή του. Ένας ιδανικός παίκτης για δύσκολες καταστάσεις, κάτι που έλειπε από αυτόν τον Ολυμπιακό.

Ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται απόλυτα, ο ίδιος νιώθει ασφάλεια στον Πειραιά, αφού θεωρεί τον Θρύλο «σπίτι» του και σίγουρα η «δίψα» για διάκριση είναι τεράστια. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέστρεψε στο Λιμάνι, όχι μόνο γιατί αγαπάει τον Ολυμπιακό, αλλά διότι έχει την «όρεξη» να τον βοηθήσει, προκειμένου να φτάσει ξανά στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης