Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ευκαιρία του Λούκα Βιλντόζα στον Ολυμπιακό!

Η ευκαιρία του Λούκα Βιλντόζα στον Ολυμπιακό!
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 - 12:19

Η ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, το φετινό καλοκαίρι, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έκαναν τις καλύτερες δυνατές επιλογές, φέρνοντας στο Λιμάνι παίκτες που είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν με τα «ερυθρόλευκα».

Πέραν των δύο πολυπόθητων επιστροφών, δηλαδή του Τάιλερ Ντόρσεϊ και, φυσικά, του Σάσα Βεζένκοφ, καθώς και τη μεταγραφή του Κίναν Έβανς, υπάρχει ακόμα μία κίνηση. Αυτή που προξένεψε και τη μεγαλύτερη έκπληξη σε πολλούς. Ο λόγος για τον Λούκα Βιλντόζα.

Ο Αργεντινός γκαρντ αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, μένοντας ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και υπογράφοντας στους Πειραιώτες. Η «δίψα» του για επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, από τη στιγμή που θέλει να αφήσει πίσω μερικούς τραυματισμούς και να βρει ξανά τον παλιό, καλό του εαυτό.

Ο Βιλντόζα μπορεί να γίνει καθοριστικός για το παιχνίδι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας προπονητής σκοπεύει να του δώσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής, πόσο δε μάλλον όταν η επάνοδος του Κίναν Έβανς αναμένεται τον Ιανουάριο.

Άλλωστε, τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά που ζητά ο Coach B. Ψηλός γκαρντ, με έφεση στο μακρινό σουτ και αρκετά καλός στο δημιουργικό κομμάτι, όποτε αυτό χρειάζεται. Ο Βιλντόζα βρίσκεται σε μία ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευθεί σωστά τα χαρακτηριστικά του και να πετύχει.

Μην ξεχνάμε ότι, πέραν αυτών, υπάρχει κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλα. Και αυτό είναι η ψυχολογία του αθλητή. Ο Αργεντινός γκαρντ έχει έρθει με τρομερή διάθεση να προσφέρει στη νέα του ομάδα και με το κίνητρο σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης