Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γουόκαπ: «Κανείς δεν θα κοιτάξει τις επιδόσεις του μετά από αυτό το παιχνίδι, πιστεύω στην ομάδα»

Γουόκαπ: «Κανείς δεν θα κοιτάξει τις επιδόσεις του μετά από αυτό το παιχνίδι, πιστεύω στην ομάδα»
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 17:49

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Τόμας Γουόκαπ, αμέσως μετά την ήττα της Εθνικής μας Ομάδας από την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, ειδικότερα, μίλησε για τα όσα έγιναν στο ματς, προσθέτοντας ότι σημασία δεν έχουν τα ατομικά στατιστικά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Δηλώσεις παίκτη που σέβεται τη φανέλα και τη χώρα που παίζει, «ματώνοντας» για αυτή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμας Γουόκαπ:

«Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε πολλά λάθη, δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους. Όσο προχωρούσε το παιχνίδι, κάναμε αυτά που έπρεπε όσον αφορά το physicality και την άμυνα που θέλουμε να παίζουμε. Δείξαμε τον χαρακτήρα μας. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον τελευταίο αγώνα με την Αυστραλία. Αν λάβουμε υπόψη κάποια διαστήματα στον αγώνα με τον Καναδά και κάποια διαστήματα από το σημερινό παιχνίδι, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο σε αυτό το τουρνουά. Πρέπει όμως να έχουμε διάρκεια.

Δεν έχει σημασία αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι με την απόδοσή μου, αν μπορώ να τα πάω καλύτερα ή χειρότερα… Έχουμε δυο ήττες. Μόνο αυτό μετράει. Στο τέλος της ημέρας, κάθε παίκτης μπορεί να πει ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα ή χειρότερα. Σήμερα η Ισπανία τιμώρησε τα λάθη μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που θα επιστρέψει στο δωμάτιο και θα κοιτάξει τις επιδόσεις του. Η δουλειά μας είναι να επιστρέψουμε την Παρασκευή και να πάρουμε τη νίκη. Μόνο αυτό έχει σημασία.

Στα τελευταία λεπτά νομίζω ότι «κολλήσαμε» λίγο στην επίθεση. Δεν βρήκαμε τα μεγάλα σουτ όταν έπρεπε. Νωρίτερα δεν βάλαμε κάποια σουτ. Οι Έλληνες είναι τόσο ξεχωριστοί. Δεν είναι… φυσιολογικοί! Ταξιδεύουν κι έρχονται για να δουν την Εθνική τους. Το εκτιμώ πολύ! Μας στηρίζουν πολύ»

Διαβάστε επίσης