Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Και τώρα... απογείωση για τον Ολυμπιακό!

Και τώρα... απογείωση για τον Ολυμπιακό!
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 20:47

Ο «κύκλος» των μεταγραφών του Ολυμπιακού έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πολυπόθητη επιστροφή είναι και επίσημα γεγονός, με τον Σάσα Βεζένκοφ να φορά και πάλι τα «ερυθρόλευκα», ολοκληρώνοντας ένα ρόστερ που φαντάζει έτοιμο να κατακτήσει κάθε πιθανό τίτλο που μπορεί να διεκδικήσει.

Μαζί με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόζα και, από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, Κίναν Έβανς, ο πολυτιμότερος ευρωπαίος παίκτης ανεβάζει... επίπεδα τον Θρύλο, λύνοντας τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και αυτό διότι θα αποκατασταθεί ένα εκ των ζητημάτων που ταλαιπώρησαν πολύ την ομάδα, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, και ήταν το μακρινό σουτ. Μία από τις ελλείψεις του «ερυθρόλευκου» συνόλου, πέρυσι, τείνει να γίνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του, φέτος.

Από εκεί και πέρα, ο «κορμός» του Ολυμπιακού φαίνεται να μην αλλάζει ούτε στο ελάχιστο, κάτι που μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει. Με τον Άλεκ Πίτερς προερχόμενο από τρομερή χρονιά, τον Φιλίπ Πετρούσεφ έτοιμο για μία τρομερή σεζόν, καθώς και μία γραμμή ψηλών «τρομακτική». Με Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον πιο «ψημένο», πια, Μόουζες Ράιτ, να προστατεύουν με την κυριαρχικότητα και το δυναμισμό τους τα «ερυθρόλευκα» καλάθια.

Μαζί με αυτούς, φυσικά, οι Έλληνες. Ο Τόμας Γουόκαπ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και, φυσικά, ο Κώστας Παπανικολάου. Αμφότεροι θα παίζουν με λιγότερες... ανησυχίες, αφού οι προσθήκες που έγιναν τους βοηθούν σημαντικά να απελευθερωθούν και να αποβάλλουν την όποια, φυσιολογική, πίεση από πάνω τους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον, πολλά υποσχόμενο, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που έδειξε με την προσπάθεια που έκανε, κατά το τελευταίο μέρος της απερχόμενης περιόδου, ότι μακριά από τραυματισμούς είναι... κίνδυνος-θάνατος!

Ένα σύνολο που αποτελεί ίσως και το καλύτερο των τελευταίων ετών. Και όλα αυτά με έναν πραγματικό «σκακιστή» στην άκρη του πάγκου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δουλεύει κάθε χρονιά όλο και περισσότερο και φέτος έχει έρθει η ώρα της δικής του, προσωπικής δικαίωσης.

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, σε ένα πραγματικό «παιχνίδι» της μοίρας. Αυτό διότι μιλάμε για μία χρονιά αναγέννησης για τον Ολυμπιακό, που βαδίζει σε νέους... δρόμους, έτοιμος να κατακτήσει την κορυφή, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης