Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον Βεζένκοφ ΜΟΝΟ στα κόκκινα θα τον ξαναδείτε!

Τον Βεζένκοφ ΜΟΝΟ στα κόκκινα θα τον ξαναδείτε!
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 - 10:05

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ. Ο Σάσα Βεζένκοφ θα είναι βασιλιάς στο Λιμάνι σε λιγότερο από 48 ώρες. Μπορεί να μην έγινε στο Σακραμέντο, όμως η διάθεσή του να γυρίσει στον Ολυμπιακό καθόρισε και την μπασκετική του πορεία.

Η απόφαση του Σάσα Βεζένκοφ να αφήσει το NBA και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό είναι σαφώς μια σημαντική είδηση. Για την ώρα οφείλουμε να την δούμε ως αυτό που είναι: μια μεγάλη απόφαση και συναισθηματική. Ας αφήσουμε στην άκρη τα χρήματα: χρήματα ο Σάσα μπορούσε να πάρει και στις ΗΠΑ και πιο πολλά. Έχουμε καταλάβει ότι σε αυτό το επίπεδο τα χρήματα είναι πάντα σημαντικά αλλά ποτέ δεν είναι το μοναδικό κι απόλυτο κριτήριο. Αν παίρνεις τόσο πολλά ώστε να έχεις φτιάξει την ζωή σου, δεν σε ενδιαφέρει πάντα κι απαραίτητα να πάρεις περισσότερα. Μετράνε άλλα. Ο Βεζένκοφ δεν πήγε στο ΝΒΑ για τα χρήματα. Και δεν γυρίζει στον Ολυμπιακό για αυτά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως για τον Ολυμπιακό η απόκτησή του δεν αποτελεί μια αληθινή υπέρβαση.

Σίγουρα μετρά και ότι στον Ολυμπιακό θα βρει εύκολα τις συνθήκες που αγαπάει: το πιο σημαντικό είναι ότι θα αρχίσει να ξαναχαίρεται το μπάσκετ – το μπάσκετ που πέρσι του έλειψε. Αυτό είναι το πρώτο και το σημαντικότερο για κάθε παίκτη επιπέδου: να αισθάνεται σημαντικός σε μια σημαντική ιστορία. Κι αν μάλιστα η δική του παρουσία την κάνει και σημαντικότερη ακόμα καλύτερα. Όταν μιλάτε για τον Βεζένκοφ να μην ξεχνάτε πως δυο φορές που ήρθε στον Ολυμπιακό ήρθε στα δύσκολα. Κι αυτό μετράει πολύ.

Η επιστροφή του Σάσα ήρθε για να αποδείξει πως ακόμη στον κόσμο μας, υπάρχει το συναίσθημα, υπάρχουν αξίες, υπάρχει η μπέσα και δεν ισοπεδώνονται όλα στον βωμό του χρήματος. Σε μια κοινωνία που υπάρχουν “Κωστάκηδες”, υπάρχει και η ελπίδα που λέγεται “Σάσα”. Που επιλέγει να γουστάρει να βρίσκεται στο λιμάνι της καρδιάς του.. Το χρήμα δεν είναι το παν, ούτε φέρνει την ευτυχία, αν δεν ξέρεις να φέρεσαι, αν είσαι αλαζόνας, αν δεν ξέρεις να το διαχειριστείς.

Διαβάστε επίσης