Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χουγκάζ: «Ο Σπανούλης βελτίωσε το παιχνίδι μου κατά ένα με δύο επίπεδα»

Χουγκάζ: «Ο Σπανούλης βελτίωσε το παιχνίδι μου κατά ένα με δύο επίπεδα»
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 21:34

Στην μυθική πορεία που χάραξε ως παίκτης συνεχίζει να βαδίζει και ως προπονητής ο Βασίλης Σπανούλης, κάτι που φαίνεται και από τα όσα λένε οι παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ένας εξ αυτών και ο Νίκος Χουγκάζ, τον οποίο ο «Kill Bill» είχε υπό τις οδηγίες του. Ο Χουγκάζ θα παίζει, πλέον, με την Ανδόρα, ωστόσο δεν ξεχνά το πόσο επηρέασε ο Θρύλος του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χουγκάζ για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Νομίζω βελτιώθηκα πάρα πολύ αγωνιστικά και πνευματικά στο Περιστέρι. Ο κόουτς Σπανούλης με άλλαξε, αν όχι ένα, δύο επίπεδα πιο πάνω, το πώς να βλέπω το μπάσκετ, πώς να αντιλαμβάνομαι τις φάσεις στο παιχνίδι, να αντιμετωπίζω αμυντικές καταστάσεις. Μόνο θετικά πήρα από το Περιστέρι αυτόν τον 1.5 χρόνο.

Τα χαρακτηριστικά που έχει δείξει ο κόουτς και έχουν φανεί και στην Εθνική είναι η αυταπάρνηση, ότι δε δέχονται την ήττα. Αυτό το “πάντρεμα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το αμερικάνικο, στο οποίο παίζει ο Γιάννης, έχει συνδυαστεί πάρα πολύ καλά. Πλέον δεν παίζουμε για τον Γιάννη, αλλά παίζουμε όλοι μαζί. Ο Γιάννης και όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει τον ρόλο τους γι’ αυτό βγαίνει αυτό το καλό αποτέλεσμα

Είδαμε όλοι μια ομάδα ψυχωμένη, όπου έπαιζαν ο ένας για τον άλλον σαν οικογένεια. Αυτό οφείλεται στα παιδιά, αλλά φυσικά και στον προπονητή. Είναι μια μεγάλη επιτυχία να περνάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τόσα χρόνια. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι στο να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης