Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Ολυμπιακός, ο Βεζένκοφ και ο ρόλος των Ράπτορς

Ο Ολυμπιακός, ο Βεζένκοφ και ο ρόλος των Ράπτορς
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024 - 19:22

Εδώ και πολλές μέρες, ο Σάσα Βεζένκοφ επέλεξε να αφήσει το NBA και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μεταξύ τους, και το πολυπόθητο «ναι» έχει ειπωθεί.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί, και αφορά τους Τορόντο Ράπτορς. Οι «κόνξες» των Καναδών αποτελούν τον μοναδικό λόγο, για τον οποίο καθυστερεί η υπόθεση του Βούλγαρου Φόργουορντ. Ειδικότερα, και παρά το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ έχει ενημερώσει το σύλλογο για τις προθέσεις του, η παραμονή του αποτελεί προτεραιότητα για τους «δεινοσαύρους», βάσει και των όσων δηλώνει ο αναλυτής που είναι κοντά στο σύλλογο, Τζος Κορνέλισεν.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι Ράπτορς «βλέπουν μακριά» για τον MVP της Euroleague το 2022/23, ενώ δεν θέλουν να επιβαρυνθούν οικονομικά από μία πρόωρη αποδέσμευση.

Παρακάτω όσα δηλώνει ο αναλυτής Τζος Κορνέλισεν:

«Δυστυχώς για τον Βεζένκοφ, οι Τορόντο Ράπτορς δεν δείχνουν πρόθυμοι να τον αφήσουν απλώς να φύγει. Το Τορόντο θέλει να κρατήσει τον Βεζένκοφ. Έχει συμβόλαιο αυτή τη σεζόν για 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με team option για 6,9 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν. Οι Ράπτορς δεν έχουν κανένα λόγο απλώς να τον αποδεσμεύσουν και να έχουν αυτά τα χρήματα στα βιβλία τους.

Είναι πολύ λογικό για τους Ράπτορς να πιστεύουν ότι έχουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να εξελιχθεί στο σύστημά τους και να είναι μακροπρόθεσμη λύση στο rotation για αυτούς, κάποιον που θα μπορούσαν να υπογράψουν εκ νέου σε δύο χρόνια. Αυτό το σχέδιο γίνεται καπνός αν δεν καταφέρουν να πείσουν τον Βεζένκοφ να παραμείνει στο ΝΒΑ και να τιμήσει το συμβόλαιό του.

Είναι πιθανό ο Βεζένκοφ απλά να μην εμφανιστεί ποτέ και να προσπαθήσει να αναγκάσει το Τορόντο να τον αποδεσμεύσει, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο δεδομένου ότι τελικά το συμβόλαιό του θα "παγώσει" και δεν θα φτάσει γρηγορότερα στο να μείνει ελεύθερος.

Το Τορόντο θέλει τον Βεζένκοφ και σε κάποιο βαθμό τον χρειάζεται πραγματικά. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορούσαν να γίνουν άβολες καθώς η καθεμία προσπαθεί να καταφέρει τον δικό της στόχο, ο Βεζένκοφ να βγει από το συμβόλαιό του και το Τορόντο να τον πείσει να μείνει. Στο τέλος, οι Ράπτορς έχουν τον τελευταίο λόγο και μπορούν να αναγκάσουν τον Βεζένκοφ να εμφανιστεί.

Εάν το καταφέρουν και του δείξουν μια καλύτερη εμπειρία στο ΝΒΑ, ίσως αυτός και οι Ράπτορς να έχουν μια μακρά και επιτυχημένη σχέση. Αν όχι, κάτι θα πρέπει να δώσει για να λυθεί αυτή η κατάσταση».

Διαβάστε επίσης