Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Ο Γουόκαπ ο πιο coachable παίκτης που είχα ποτέ, στην καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγα ο Βεζένκοφ»

Μπαρτζώκας: «Ο Γουόκαπ ο πιο coachable παίκτης που είχα ποτέ, στην καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγα ο Βεζένκοφ»
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 18:38

Καλεσμένος στο καμπ του Πρωτέα Βούλας, με τίτλο «Proteas Hoop Lab» ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών για έξι ώρες.

Αυτά που ανέφερε ο Coach B επεκτάθηκαν από τον μαγικό κόσμο της Euroleague, έως και την εθνική ομάδα. Μεταξύ άλλων, αποθέωσε και τον Τόμας Γουόκαπ, μιλώντας για το πόσο καλό κάνει σε έναν προπονητή η παρουσία του Ελληνοαμερικανού περιφερειακού στην ομάδα.

Αναλυτικά οι απαντήσει που έδωσε στα παιδιά του Proteas Ηοοp Lab ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ο πιο coachable παίκτης που είχα στην καριέρα μου θεωρώ ότι είναι ο Γουόκαπ».

«Ο Κάναν ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά δεν τον κρατήσαμε διότι θέλαμε δίπλα στον Γουόκαπ ένα παίκτη με δημιουργία και όχι μόνο εκτέλεση».

«Η καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγα τώρα για την EuroLeague θα είχε Γουόκαπ, Ναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ταβάρες».

«Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο σχολείο και το μπάσκετ για ένα παιδί, θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη την εκπαίδευση».

«Είναι ότι πιο σημαντικό για το μπάσκετ η Εθνική, διότι κάθε της επιτυχία μπορεί να κάνει το άθλημα μας πιο δημοφιλές και να φέρεις νέα παιδιά στο γήπεδο».

«Ο καλύτερος προπονητής που αντιμετώπισα ποτέ: Στο επίπεδο της EuroLeague υπάρχουν μόνο εξαιρετικοί προπονητές που αξίζουν όλοι τους σεβασμό. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον αυτός θα είναι δικαιωματικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις εννέα Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει»

«Αν έπρεπε να διαλέξω ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό που θα τον ήθελα στην ομάδα αυτός είναι ο Κέντρικ Ναν».

«Δυστυχώς η σκληρή δουλειά δεν μπορεί να ξεπεράσει το ταλέντο. Χρειάζονται και τα δύο για να φτάσεις ψηλά. Ίσως χρειάζεται 51% ταλέντο 49% δουλειά διότι και οι παίκτες με την σωστή νοοτροπία είναι επίσης δυσεύρετοι».

«Ο αντίπαλος που δυσκόλεψε περισσότερο την άμυνα μου ήταν ο Γουέστμπρουκ όταν τον είχα αντιμετωπίσει με την Μπαρτσελόνα».

«Προτιμάει να παίζει εκτός έδρας, παρά εντός, διότι είναι μοναδικό το συναίσθημα να κάνεις το κοινό εκτός έδρας να σωπαίνει».

«Οι προπονητές διαχειρίζονται πιο δύσκολα την ήττα, γιατί τους απασχολεί το τι πήγε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουν. Επιπλέον πρέπει να αποφορτίσουν τους αθλητές για να συνέλθουν και να προχωρήσουν».

«Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί είναι σημαντικοί για μια ομάδα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλές φορές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια. Είναι σπουδαίο μέσω της παιδείας να βελτιωθούν αυτές οι συμπεριφορές».

Διαβάστε επίσης