Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς και ο Ολυμπιακός

Ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς και ο Ολυμπιακός
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 - 17:22

Εν αναμονή της οριστικής απάντησης του Σάσα Βεζένκοφ στους Τορόντο Ράπτορς, ο Ολυμπιακός περιμένει «καρτερικά» στη γωνία τις εξελίξεις.

Αν ο Βούλγαρος Φόργουορντ δεν πειστεί από το πλάνο των Καναδών, τότε η επιστροφή στον Πειραιά μοιάζει να είναι… μονόδρομος. Μία κίνηση που θα δυναμώσει κι άλλο την φροντ λάιν του Θρύλου, εφόσον γίνει, με το στοιχείο του σουτ να προστίθεται στη δυναμικότητα και την αθλητικότητα των υπόλοιπων παικτών της γραμμής ψηλών. Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ και Πετρούσεφ θα έχουν ακόμα μία έξτρα βοήθεια.

Κάποιος όμως λείπει. Ο λόγος για τον Άλεκ Πίτερς, που προέρχεται από μία φανταστική χρονιά με 13,4 πόντους κατά μέσο όρο στη Euroleague και 14 στο πρωτάθλημα, έχοντας 51,3% και 52%, αντίστοιχα, από τα 6 και 75. Το μέλλον του Αμερικανού Φόργουορντ, όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τον ρόλο του, είναι κάτι το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η «πολυκοσμία» στη γραμμή ψηλών ανησυχεί ορισμένους, άδικα όμως. Ο 29χρονος μπασκετμπολίστας του Θρύλου δεν φαίνεται να κινδυνεύει, αφού λύσεις υπάρχουν και μάλιστα στα… μέτρα του.

Το σουτ του Πίτερς το έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός, για αυτό και η μονιμοποίησή του σε ένα πόστο, το οποίο δοκιμάστηκε αρκετές φορές φέτος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι μία ιδέα διόλου κακή.

Αναφερόμαστε φυσικά στη θέση «3» από την οποία ο Αμερικανός έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά. Τόσο για τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου, όσο και για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, μια τέτοια βοήθεια μόνο ευεργετική θα μπορούσε να αποδειχθεί.

Ο Πίτερς είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ο Ολυμπιακός και, παρά τις όποιες σπουδαίες συνθήκες, μπορεί να αποδειχθεί ένας «κρυφός άσος» στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα!

Διαβάστε επίσης