Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γουόκαπ-Βεζένκοφ, το «ερυθρόλευκο» δίδυμο που επιβάλλεται να ξαναδούμε σύντομα! (photo)

Γουόκαπ-Βεζένκοφ, το «ερυθρόλευκο» δίδυμο που επιβάλλεται να ξαναδούμε σύντομα! (photo)
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 - 00:33

Αυτό το καλοκαίρι αποτελεί την αρχή της «επόμενης ημέρας» για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο να φτιάξουν όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά γίνεται την ομάδα του μέλλοντος, δίνοντάς της παράλληλα μία αίγλη… παρελθόντος.

Αυτό μας κατευθύνει αμέσως στην περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ, πέραν της επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Λιμάνι. Ο 28χρονος Φόργουορντ ήταν βασικός παράγοντας για τους «ερυθρόλευκους» καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του στο Λιμάνι και ειδικότερα τη σεζόν 2022/23, όταν και ανακηρύχθηκε MVP της Euroleague, αποτελώντας τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή για τους «ερυθρόλευκους» στην πορεία τους μέχρι και τον τελικό του Final-4 στο Κάουνας.

Σε αυτό, βέβαια, δεν ήταν μόνος του. Είχε εξαιρετικούς συνεργάτες, ενώ ένας εξ αυτών μπορούμε να πούμε πως αποτέλεσε και τον «διόσκουρό» του. Ο λόγος για τον Τόμας Γουόκαπ, με τον οποίο ο Σάσα Βεζένκοφ βρισκόταν με «κλειστά μάτια» καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της χρονιάς που ο Ολυμπιακός έφτασε… μία ανάσα από το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι συνεργασίες τους ήταν ο βασικότερος λόγος που το μπάσκετ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν άκρως ελκυστικό, έχοντας σαν βάση τη συνεχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που οι στατιστικές έκαναν λόγο για το καλύτερο δίδυμο της Euroleague, με βάση το πόσες φορές έχουν συνεργαστεί για να πετύχει ο Ολυμπιακός ένα καλάθι, χάρη σε αυτούς τους δύο.

Σε μία αγωνιστική περίοδο που ολόκληρη η Ευρώπη θαύμαζε τα κατορθώματα αμφότερων στο παρκέ. 17,6 πόντους ανά παιχνίδι ο Βεζένκοφ, με 7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 28,7 λεπτά ανά παιχνίδι, σε 33 αγώνες Euroleague. Από την πλευρά του ο Γουόκαπ είχε 7,9 πόντους, 5,9 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 1,9 κλεψίματα, κατά μέσο όρο, σε 34 αγώνες και 25,1 λεπτά ανά παιχνίδι.

Ο ένας δημιουργούσε και ο άλλος σκόραρε. Το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. 17 πόντους, 6,1 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,1 κλεψίματα ο Βεζένκοφ, 4,6 πόντους, 5,6 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα ανά αγώνα. Πολλές φορές, οι δυο τους «έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά» ιδανικά συνδυαζόμενοι. Η ικανότητα του Γουόκαπ να βλέπει γήπεδο, σε συνδυασμό με την εξαιρετική κίνηση του Βεζένκοφ, μακριά από τη μπάλα συνέθεταν το τέλειο δίδυμο.

Ένα δίδυμο που απελευθερώνει το παιχνίδι του Γιώργου Μπαρτζώκα και, ειδικά μετά την προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ, θα θέλαμε πολύ να ξαναδούμε. Με αθλητικότητα, εναλλαγές και μεγαλύτερη σιγουριά από ποτέ.

Ένα δίδυμο που μπορεί να φέρει τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή!

Διαβάστε επίσης