Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμα ένα κεφάλαιο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην όμορφη πορεία του με τον Ολυμπιακό! (videos)

Ακόμα ένα κεφάλαιο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην όμορφη πορεία του με τον Ολυμπιακό! (videos)
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 12:00

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο μέχρι και το 2026, σε μία πράξη στήριξης προς τον «σκακιστή» που έμοιαζε αυτονόητη. Όχι μόνο για τις μάχες που δίνει καθημερινά για το καλό του Θρύλου, απέναντι σε «Θεούς και Δαίμονες» αλλά και για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα από την πρώτη μέρα που ήρθε έως και σήμερα.

Αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς το καλοκαίρι του 2012, ο «σκακιστής» κατάφερε την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι να γράψει ένα ιστορικό «milestone». Ειδικότερα, έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που σήκωσε το τρόπαιο της Euroleague, παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ στο Final-4 του Λονδίνου. Αποκορύφωμα η τρομερή ανατροπή επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό. Το 10-27 της πρώτης περιόδου δεν πήγε και…τόσο καλά για τη «βασίλισσα», κάτι που φανερώνει και το τελικό 100-88 που οδήγησε τον Θρύλο στην κορυφή της Ευρώπης…back-to-back.

Ευρωπαϊκό «άρωμα» και κατά την δεύτερη θητεία του Coach B. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει τρεις συνεχόμενες φορές στην τετράδα, εδραιώνοντας το όνομά του σε περίοπτη θέση της «ελίτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προκρίσεις, δε, όπως αυτές κόντρα στη Μονακό, στην 8άδα το 2022 και στον ιστορικό ημίτελικό του Final-4 το 2023, αποτελούν ορόσημο για το μότο «Refuse To Lose» που χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες. Μάλιστα, κατά την τελευταία περίπτωση το βαρύτιμο τρόπαιο χάθηκε μόλις στο τελευταίο…καλάθι, από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Σέρχιο Γιουλ.

Αξιομνημόνευτη και η φετινή σειρά των προημιτελικών με την Μπαρτσελόνα. Εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας «πρωτοστάτησε» σε μία από τις πιο μάγκικες προκρίσεις στην ιστορία του Θρύλου, με γκίνια και διαιτησία να του πηγαίνουν κόντρα, όμως αυτός να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην τετράδα και το Βερολίνο.

Η επιρροή του «σκακιστή» όμως φαίνεται και στα εγχώρια πράγματα. Ένας πραγματικός «εφιάλτης» για τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να νικά όπου μπορεί και όπου βρίσκει τους «πράσινους», έχοντας ως κορωνίδα αυτής της…ιδιαίτερης σχέσης το «μαγικό» σερί των 14 νικών τη διετία 2022-2023. Λάσπη οι μεν, απάντηση με νίκες και «καθαρά» εντός γηπέδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όπως καταλαβαίνουμε η συλλογή από επιτυχίες είναι τεράστια. Πέραν των 2 πρωταθλημάτων, των ισάριθμων Super Cup και των 3 κυπέλλων Ελλάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι απλά ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Euroleague το 2013, βρισκόμενος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αποτελεί, πέραν αυτών, ένα σημαντικό κεφάλαιο, τόσο για το ελληνικό μπάσκετ, όσο και για τον Θρύλο, τον οποίο αγαπά όσο τίποτα. Και θα συνεχίσει να αποτελεί, τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Κόντρα σε όλους και σε όλα! Έτσι όπως έχει μάθε να νικά κάθε μάχη ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Έτσι όπως έχει μάθει να νικά κάθε μάχη και ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε επίσης