Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκες» επιστροφές!

Ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκες» επιστροφές!
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 - 18:07

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό, κατά τη σεζόν 2021-22. Ο Ελληνοαμερικανός Γκαρντ θα φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα» με στόχο να δώσει «ανάσα» στην περιφέρεια του Θρύλου, αλλά και στο σκοράρισμα από τα 6 και 75.

Πέραν αυτών, όμως, ο 28χρονος σουτέρ θα μπει σε ένα κλειστό «κλαμπ» παικτών, που πέρασαν από τον Πειραιά, περιηγήθηκαν σε «άλλες πολιτείες» και επέστρεψαν στο Λιμάνι. Μία απόδειξη ότι, για πολλούς μπασκετμπολίστες, ο Ολυμπιακός αποτελεί τη δική τους «γη της επαγγελίας».

Πιο πρόσφατα παραδείγματα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος. Ο Σέρβος σέντερ ήρθε για πρώτη φορά στον Πειραιά το 2015, εντυπωσιάζοντας με τη ραγδαία εξέλιξή του, και παραμένοντας στον Θρύλο μέχρι και το 2020. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον απέκτησε τότε, με τον «Μίλου» να παραμένει κάτοικος Ρωσίας έως το 2023, όταν και επέστρεψε στο Λιμάνι, ώστε να ηγηθεί της «ερυθρόλευκης» ρακέτας. Από την πλευρά του, ο Γκος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο ΣΕΦ την αγωνιστική περίοδο 2018/19, λαμβάνοντας το «εισιτήριο» που τον έστειλε στο NBA και τους Γιούτα Τζάζ, ένα χρόνο μετά. Η επιστροφή στην Ευρώπη θα γίνει μέσω της Λοκομοτίβ Κουμπάν (2020/21), ενώ η αγωνιστική του ανάταση θα τον φέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος εκείνης της σεζόν. Όλα αυτά μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον επανέφερε στον Ολυμπιακό.

Πέραν αυτών, ωστόσο, επανασυνδέσεις είχαμε και κατά το παρελθόν. Χαρακτηριστικότερη αυτή του Κώστα Παπανικολαόυ, που μετά την 2η σερί Euroleague ξεκίνησε τη δική του περιήγηση, πρώτα στη Μπαρτσελόνα (2013/14) και έπειτα στο NBA. Μία χρονιά με τους Χιούστον Ρόκετς (2014/15), άλλη μία με τους Ντένβερ Νάγκετς, το πρώτο εξάμηνο του 2015/16, και στη συνέχεια…το come back. Ο «Παπ» επέστρεψε στον Πειραιά, αναλαμβάνοντας τα σκήπτρα της «ερυθρόλευκης αρχηγίας», μετά την αποχώρηση των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη από την ενεργό δράση.

Και μιας και αναφέραμε και τον «Άγιο Γεώργιο» να μνημονεύσουμε και τη δική του επιστροφή. Από το καλοκαίρι του 2000 στον Ολυμπιακό, το 2009 πήγε για ενάμιση χρόνο στην Ουνικάχα Μάλαγα, επιστρέφοντας «σπίτι» στα μέσα του 2011, προκειμένου να οδηγήσει τον Θρύλο δύο σερί φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Δύο ακόμα Θρύλοι των Πειραιωτών που γύρισαν στον «τόπο του εγκλήματος» ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς του 2008, όταν επέστρεψε από την τρομερή θητεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τον είχε αποκτήσει το 2002 από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ντέιβιντ Ρίβερς. Από το 1995 στο ΣΕΦ, απότέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή του τρεμπλ το 1997, παίζοντας ξανά στον Θρύλο το 2001/02.

Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Χρήστος Χαρίσης, αλλά και ο Κώστας Σλούκας, του οποίου η συμπεριφορά υπήρξε η χείριστη δυνατή, και τις δύο φορές που αποχώρησε, βρίσκονται επίσης στο συγκεκριμένο «γκρουπ» παικτών. Ενώ μπορεί να προστεθεί σε αυτό και ο Σάσα Βεζένκοφ, εφόσον δεν συνεχίσει στο NBA, επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανείς.

Προσδοκία όλων μας, πια, αυτή η «ερυθρόλευκη» λίστα σε λίγο καιρό να μεγαλώσει κι άλλο.

Διαβάστε επίσης