Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αβδαλάς: «Θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Σπανούλης, υπόδειγμα η ενέργεια που βγάζει ο Λαρεντζάκης στο παρκέ»

Αβδαλάς: «Θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Σπανούλης, υπόδειγμα η ενέργεια που βγάζει ο Λαρεντζάκης στο παρκέ»
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 19:42

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε τόσο για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και θρύλο του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, όσο και για τον συμπαίκτη του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Νεοκλής Αβδαλάς.

Ο 18χρονος γκαρντ αναφέρθηκε τόσο στην επιρροή που έχει ο «Kill Bill» στο παιχνίδι του, όσο και στο πόσο καλό πρότυπο είναι για την υπόλοιπη ομάδα η «κόμπρα» του Θρύλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νεοκλή Αβδαλά:

«Ο κόουτς είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Μου φαίνεται απίστευτο που με επέλεξε και έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι κοντά του και να με προπονεί. Ήδη, όσο είμαι στο γήπεδο, μού έχει δώσει και κάποιες συμβουλές.

Να παίζω με αυτοπεποίθηση, που είναι το πιο σημαντικό, και να “παίρνω” τα σουτ. Επίσης, μου λέει ότι το μπάσκετ δεν έχει ηλικία.

Ένας παίκτης μπορεί να αποκομίσει τα πάντα από μία τέτοια εμπειρία. Οτιδήποτε θετικό. Από τις συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια, μέχρι όλα όσα συμβαίνουν στις προπονήσεις. Έχουν περάσει ήδη κάποιες ημέρες και βλέπω, παράδειγμα, τον Νικ (Καλάθη) και τις απίστευτες πάσες που κάνει ή την ενέργεια που βγάζει ο «Λάρυ» (Λαρεντζάκης ) μέσα στο παρκέ όπου δεν αφήνει καμία φάση.

Είναι τρομερό συναίσθημα για εμένα η εθνική. Μία απίστευτη εμπειρία. Ήταν ένα όνειρο που έκανα από την παιδική ηλικία. Από την πρώτη στιγμή που έπιασα την μπάλα του μπάσκετ στα χέρια μου. Ονειρευόμουν να βρεθώ ανάμεσα σε όλους αυτούς τους παίκτες, και τώρα που είμαι μεταξύ τους, προσπαθώ να παίρνω όσο πιο πολλά πράγματα μπορώ.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε μπροστά μας κάποιους φιλικούς αγώνες και είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτούς. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα έχοντας ως στόχο να “δέσουμε” ακόμα περισσότερο, ώστε όταν έρθει η στιγμή του Τουρνουά, η ομάδα να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιστεύω είναι εφικτό να παρουσιαστεί έτοιμη η Εθνική Ομάδα στο Προολυμπιακό. Ειδικά γι’ αυτήν την ομάδα γιατί έχει στη σύνθεσή της παίκτες με πολύ σημαντική εμπειρία. Κάποιοι εξ αυτών είναι ή ήταν συμπαίκτες σε συλλόγους, έχουν αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα, επομένως ξέρουν πώς και πόσο πρέπει να δουλέψουν προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εννοείται βέβαια ότι στον πάγκο υπάρχει κι ένας κόουτς που έχει περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με την Εθνική Ανδρών.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι διψάνε για μια επιτυχία της Εθνικής Ανδρών»

Διαβάστε επίσης