Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η άμυνα του Θρύλου και η... ανταμοιβή από την «καυτή» επίθεση!

Η άμυνα του Θρύλου και η... ανταμοιβή από την «καυτή» επίθεση!
Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024 - 22:55

Αν και ομάδα που στηρίχθηκε στην ανασταλτική της λειτουργία, ο Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος πηγαίνει με την ακριβώς αντίθετη νοοτροπία, που συνεπάγεται με φουλ επίθεση. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μαγικό συστατικό, ώστε ο Θρύλος να πάρει και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μέχρι στιγμής, στους τελικούς.

Παρά το γεγονός ότι είχε την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιθετικά ήταν πιο «συντηρητικός», λόγω των «σφιχτών» μετόπισθεν, μετρώντας 78,8 πόντους κατά μέσο όρο, 13η καλύτερη επίδοση στην Euroleague. Η άμυνα αποτέλεσε «όπλο» για την πορεία μέχρι το τρίτο συνεχόμενο Final-4, ωστόσο η επίθεση μπορεί να είναι αυτή που θα δώσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, στα δύο πρώτα παιχνίδια των τελικών της Stoiximan Basket League, ο Ολυμπιακός έχει βρει 90,5 πόντους κατά μέσο όρο, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» φαίνεται ότι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των Πειραιωτών, αν αναλογιστεί κάποιος την ποικιλία στο παραπάνω επίτευγμα.

Η αθλητικότητα και το θράσος του Γουίλιαμς-Γκος, η επιβλητικότητα του Μιλουτίνοφ μέσα στα καλάθια, ο καλύτερος Κάνααν που θυμόμαστε όλοι και φυσικά, η σταθερή παρουσία του Πίτερς, ειδικά στο τρίποντο, μαζί με σημαντικές βοήθειες. Όπως ο Πετρούσεφ, ο ΜακΚίσικ και ο αρχηγός Παπανικολάου, οι οποίοι αποτελούν ψυχολογικούς ρυθμιστές στα τελευταία παιχνίδια, μαζί πάντα με τη συνεισφορά του υπόλοιπου ρόστερ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει και πάλι στα χέρια του ένα «όπλο» που «έχτισε» την ομάδα των τελευταίων ετών, αλλά έδωσε για λίγο καιρό τη θέση του στη σκληρή άμυνα. Όλο αυτό φαντάζει «μαγικό», αναλογιζόμενοι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας (10/6, 21:15), στο ΟΑΚΑ, καθώς και ότι κυκλοφορούν πολλές φήμες για αυτό το καλοκαίρι.

Οι οποίες αν επιβεβαιωθούν θα... απογειώσουν το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του Θρύλου. Και θα αποτελούν το «ύστατο βήμα» για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης