Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η καθοριστική μάχη Μιλουτίνοφ-Λεσόρ

Η καθοριστική μάχη Μιλουτίνοφ-Λεσόρ
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 - 12:16

Ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες, στη σειρά των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα είναι ο νικητής στη μάχη μέσα στη ρακέτα, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Ματίας Λεσόρ να αναμένεται να είναι οι δύο βασικοί μονομάχοι.

Ο γίγαντας του Θρύλου, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, μπορεί να μην κατάφερε να έχει διαρκή παρουσία στα παρκέ για την ομάδα του εξαιτίας προβλημάτων με τραυματισμούς, αλλά πρόσφερε στην ομάδα του Πειραιά. Ο υψηλόσωμος Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έχει δείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αντίπαλο και ειδικά στην Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, αποτελεί τη μοναδική απειλή που έχει ο ΠΑΟ απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο ζωγραφιστό και σίγουρα το προπονητικό επιτελείο των Πειραιωτών το γνωρίζει αυτό, το έχει μελετήσει και ξέρει πως να βγει από πάνω ο Μίλου!

Η ομάδα θα θελήσει να κουράσει από νωρίς τον Λεσόρ και να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού και ο Σέρβος θα αναλάβει αυτό το ρόλο, έχοντας το μειονέκτημα ότι είναι μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ του Θρύλου, μετά τον τραυματισμό του Φαλ και ίσως στοχευτεί από τους «πράσινους» και να φορτωθεί από νωρίς με φάουλ.

Οι αριθμοί και οι συγκρίσεις δείχνουν Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος έχει 21 λεπτά συμμετοχής με 10 πόντους ενώ ο Γάλλος παίζει 26 με 12. Ο παίκτης του Ολυμπιακού υπερτερεί ελάχιστα στο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς με 63% ενώ ο αθλητής του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο 62%.

Ο Μιλουτίνοφ μάλιστα έχει το προβάδισμα στις βολές με 80% αντί του 65% ενώ κανείς από τους δύο μέχρι τώρα μέσα στη σεζόν δεν έχει καταφέρει να ευστοχήσει σε σουτ 3 πόντων!

Τα ριμπάουντ είναι ένας ακόμη τομέας ο οποίος «ανήκει» στον Σέρβο. Μετράει 7 (4 αμυντικά, 3 επιθετικά) ενώ ο Λεσόρ βρίσκεται στα 6 (4 αμυντικά, 2 επιθετικά).

Στα μπλοκαρίσματα όλα φαίνονται ισορροπημένα καθώς αμφότεροι μετρούν από 1 κατά μέσο όρο ενώ ο παίκτης του «τριφυλλιού» μπορεί και εκμαιεύει περισσότερα φάουλ (6 αντί 4).

Διαβάστε επίσης