Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 33 ασίστ με ΑΕΚ η 2η καλύτερη επίδοση του Θρύλου!

Οι 33 ασίστ με ΑΕΚ η 2η καλύτερη επίδοση του Θρύλου!
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 14:12

Μία πολύ μεγάλη επίδοση ξεπήδησε μέσα από τον 2ο προημιτελικό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ Betsson που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη 2η μεγαλύτερη επίδοση ασίστ στην ιστορία των playoffs του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά, οι 33 ασίστ που καταγράφηκαν στην «ερυθρόλευκη» στατιστική…

*Είναι όχι μόνο η 2η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και συνολικά η 2η μεγαλύτερη για την post season. Ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά από την επίδοση των 34 που είχε στις 20 Απριλίου 2023 στον 1ο προημιτελικό με αντίπαλο τον Άρη Midea. Έτσι λοιπόν η χθεσινή επίδοση των «ερυθρόλευκων» είναι και η κορυφαία που σημείωσε φιλοξενούμενη ομάδα για τα playoffs.


*Είναι μία επίδοση που κατατάσσεται στη 15άδα της συνολικής λίστας των ασίστ της Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός είναι και η ομάδα που κρατάει το ιστορικό ρεκόρ της κατηγορίας από τις 19 Νοεμβρίου 1994 όταν «έγραψε» 38 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους.


*Πρόκειται παράλληλα και για την κορυφαία φετινή επίδοση. Η προηγούμενη ήταν και πάλι από τον Ολυμπιακό που είχε 31 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels Collection.

Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στα ημιτελικά των playoffs για 27η φορά στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League. Απουσίασε από αυτά μόνο στις post season του 2004 και του 2005, όπως και της διετίας 2019-21 που δεν αγωνιζόταν στην κατηγορία.

*Έκανε το 16/16 στις προημιτελικές σειρές στις οποίες είχε το πλεονέκτημα της έδρας, από το 2003 όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής. Αυτή ήταν μάλιστα η 13η συνεχόμενη στην οποία προκρίθηκε με 2-0.


*Ο Ολυμπιακός έκανε, βάσει του ranking, την καλύτερη φετινή εμφάνιση του ενώ ισοφάρισε και την καλύτερη επίδοση της σεζόν. Είχε 143 στο σύστημα αξιολόγησης ξεπερνώντας την επίδοση του 140 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Κολοσσό H Hotels Collection. Την ίδια επίδοση ranking είχε και το Λαύριο Megabolt στο εκτός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των play out με τον Απόλλωνα Carna.

Διαβάστε επίσης