Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ θα πάει στο Βερολίνο!

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ θα πάει στο Βερολίνο!
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 23:43

Ο Θρύλος πάλεψε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα (77-69) στην Μπαρτσελόνα, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ισοφάρισε 1-1 τη σειρά, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να κρατούν το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια τους. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο στα επιθετικά ριμπάουντ των Καταλανών, ενώ παράλληλα υπέπεσαν σε πάρα πολλά «φτηνά» λάθη που τους κόστισαν.

Πλέον οι Πειραιώτες θα περιμένουν τους Ισπανούς στο καμίνι του ΣΕΦ, αποφασισμένοι να τελειώσουν τη σειρά στο σπίτι τους την Μ. Τρίτη μπροστά στον κόσμο του, αξιοποιώντας το προβάδισμα που πήραν στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Σίκμα, Πίτερς και Φαλ ξεκίνησε στο δεύτερο ματς ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη. Ο Θρύλος συνέχισε στο GAME 2 όπως τελείωσε το πρώτο νικηφόρο ματς. Έπαιξε το παιχνίδι του και δεν φοβήθηκε την «εκνευρισμένη» Μπαρτσελόνα που έψαχνε για εκδίκηση. Οι Πειραιώτες με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του στο πρώτο πεντάλεπτο τον Άλεκ Πίτερς που ήταν «καυτός» πήρε το προβάδισμα (9-10, 4:56’). Tους 8 πρώτους πόντους του Ολυμπιακού, με 2/2 τρίποντα ο Αμερικανός! Aπό εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο Θρύλος πραγματοποίησε το χειρότερο δεκάλεπτό του στη σειρά. 4/5 δίποντα, 2/12 τρίποντα, τουλάχιστον πέντε ήταν ελεύθερα. Οι ψηλοί των Ισπανών, πλην Σίκμα που είχε κάνει θραύση στο ριμπάουντ, δεν είχαν προβληματίσει τη φροντ λάιν της Μπαρτσελόνα που είχε 10/16 δίποντα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 27-14.

Με ένα 5-0 σερί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο μειώνοντας τη διαφορά στους 7 πολύ νωρίς. Ο Σατοράνσκι με ένα τρίποντο στο τέλος του χρόνου της επίθεσης έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (30-20). Oι Πειραιώτες παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον φουριόζο Σακίλ ΜακΚίσικ (10 π., 2/2 2π, 1/2 τρ., 3/6 βολές) κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο -6 (43-37).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερο και ο Ολυμπιακός έμοιαζε σαν έχει μπλοκαριστεί στο ξεκίνημα του β' μέρους. Ωστόσο, επανήλθε στον σωστό του δρόμο στα μέσα του δεκαλέπτου. Με ένα τρίποντο του Σίκμα ο Θρύλος έτρεξε ένα 5-0 και μείωσε ξανά στους έξι (48-42). Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το «ξύλο» των Καταλανών και προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του, γυρίζει τη μπάλα σωστά και κατάφερε εν τέλει να περάσει μετά από πολύ ώρα μπροστά στο ματς με τρομερό Γκος για το 54-55. Το τέλος της τρίτης περιόδου ήρθε, με τον Μπίλι Ερνανγκόμεθ να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον Ολυμπιακό κοντά στο καλάθι, αλλά με τους Πειραιώτες να παραμένουν μέχρι εκείνο το σημείο «ζωντανοί» (60-57).

Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τους Κάναν και Γκος που έφτασαν τα τέσσερα φάουλ, είχε ένα κακό δίλεπτο και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 68-61. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν τρόπο να σταματήσουν τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ο Αμπρίνες βρήκε ρυθμό, ενώ δεν υπήρχαν βοήθειες και από τους σέντερ. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλές ευκαιρίες στους Καταλανούς και αυτοί δεν είπαν όχι, πηγαίνοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (76-64)

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα, Βέσελι 10 (6 ριμπάουντ), Μπριθουέλα, Ρούμπιο, Κάλινιτς 5 (3 ριμπάουντ), Σατοράνσκι 7 (2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (4 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 5 (2 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αμπρίνες 9 (2/3 τρίποντα), Πάρκερ 24 (4/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νάτζι, Γιοκουμπάιτις 6 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (3 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 10 (2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ράιτ 6 (3 ριμπάουντ), Κάναν 2, Λαρεντζάκης, Φαλ 3 (3 ριμπάουντ), Μπραζντέικις, Πίτερς 20 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πετρούσεβ 6 (4 ριμπάουντ), Μιλιουτίνοβ, Σίκμα 5 (6 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 10 (2 ριμπάουντ)

Διαβάστε επίσης