Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καυστική ανακοίνωση της Εuroleague για Αταμάν και ΠΑΟ...

Καυστική ανακοίνωση της Εuroleague για Αταμάν και ΠΑΟ...
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 16:14

Καυστική ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα, η οποία απαντάει σε αυτή του Παναθηναϊκού αλλά και στις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά το Game 1 με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε τη Media Day για να κάνει το δικό του παραλήρημα για την διαιτησία που τον αδικήσει όπως λέει, αντί να ευχαριστεί το σπρώξιμο που έχει από τους διαιτητές από την αρχή της χρονιάς.

Αυτή η ομολογουμένως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Euroleague πρακτική δεν πέρασε απαρατήρητη, η οποία γνωστοποίησε ότι έχει ήδη κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες τοποθετήσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, κ. Εργκίν Αταμάν, και του ίδιου του συλλόγου, καθώς και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν μετά το Game 1 των playoffs της Turkish Airlines, που φιλοξένησε το κλαμπ στην Αθήνα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Τέτοιες ενέργειες και τοποθετήσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, την Ένωση Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Διαιτητών της EuroLeague, καθώς δημιουργούν μια αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση, την οποία οι τέσσερις πλευρές που εκπροσωπούν τους συλλόγους – μέλη της, τους προπονητές, τους παίκτες και τους αξιωματούχους, δεσμεύτηκαν όλοι να αποτρέψουν.

Οι δηλώσεις του Coach Ataman είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες –δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού φάσεων, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών και να ασκήσουν επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση- προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της Euroleague Basketball μέσω των υπαρχόντων επίσημων καναλιών, τα οποία είναι πάντα ανοιχτά στον Coach Ataman, τον σύλλογό του και κάθε άλλο σύλλογο και προπονητή της διοργάνωσης.

Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτικά ανοιχτή για τα media προπόνηση Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης