Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο «μαέστρος» και οι εκτελεστές!

Ο «μαέστρος» και οι εκτελεστές!
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024 - 10:40

Πολλαπλό το όφελος του Ολυμπιακού, από το απόλυτο στη «διαβολοβδομάδα» απέναντι σε Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα. Δεν ήταν δύο απλές νίκες. Και καμία νίκη από αυτές, σε αυτή τη φάση της σεζόν, δεν είναι απλή. Όλες οι νίκες τώρα έχουν μεγαλύτερη αξία. Μεγαλύτερη σημασία. Είναι νίκες σαν… φάρμακο. Δίνουν ηρεμία και, κυρίως, αυτοπεποίθηση!

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως ακόμα δεν έχει φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλει. Είναι δεδομένο πως ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το μπάσκετ της περσινής περιόδου, αλλά είναι επίσης δεδομένο πως όταν κερδίζει τέτοια παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που δεν του ταιριάζουν, τότε η ψυχολογία του θα ανεβαίνει περισσότερο.

Aναμφίβολα, ο πρωταγωνιστής του χθεσινού ματς ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους συγκλονιστικούς Ουόκαπ,Πίτερς και Κάνααν.

Ο ΜακΚίσικ έστειλε το δικό του μήνυμα στο ματς με την Βιλερμπάν και σταδιακά ανεβάζει στροφές. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη το κάθετο παιχνίδι του, την ταχύτητά του και φυσικά τα μακρινά του σουτ, όπως αυτό που έβαλε με… καρδιά και έγραψε το 72-69. Από την άλλη, ο Αϊζάια Κάνααν δεν ήταν σε καλά… φεγγάρια στα τελευταία παιχνίδια, αλλά κατάφερε να επαναφέρει το «όπλο» του και να μιλήσει την κατάλληλη στιγμής κόντρα στους Μονεγάσκους. Ο Άλεκ Πίτερς, τώρα, συνεχίζει σε αυτόματο πιλότο και συνεχίζει να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μπορεί να μην ήταν στο 100% χθες, αλλά κατάφερε να βάλει 13 πόντους στο ρελαντί.

Και το καλύτερο φυσικά το αφήσαμε για το τέλος. Ο Τόμας Ουόκαπ οργίασε κόντρα στην Μονακό και για λίγο δεν πέτυχε το μυθικό triple-double με 9 πόντους, ισάριθμες ασίστ και 7 ριμπάουντ, έχοντας μόλις ένα λάθος σε 34 λεπτά, χωρίς βοήθειες από τον κακό Γουίλιαμς-Γκος, αλλά και με εξαιρετική άμυνα πάνω στον κορυφαίο του είδους του Μάικ Τζέιμς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τελικά αυτό που ήθελαν κόντρα σε ένα σύνολο που δεν τους ταιριάζει, έδειξαν χαρακτήρα και είχαν ως μεγάλο «κέρδος» την εξαιρετική κατάσταση των παικτών πρώτης γραμμής.

Διαβάστε επίσης