Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλή άμυνα στην περιφέρεια, καλό «τάισμα» των ψηλών

Καλή άμυνα στην περιφέρεια, καλό «τάισμα» των ψηλών
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 - 11:22

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ακόμη καλύτερος απόψε (21:30), στην Μπολόνια, από ότι ήταν απέναντι στη Βαλένθια. Ωστόσο, είναι σαφές ότι δύσκολα ο Θρύλος θα βρεθεί ξανά σε τέτοιο… κακό βράδυ. Αναφορικά με τα ποσοστά του στα σουτ, λέμε… Ωστόσο, αν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει απόψε να είναι ακόμη καλύτερη επιθετικά, συμπλήρωσε ότι πρέπει να παίξει την ίδια πιεστική άμυνα, όπως έπραξε στο ΣΕΦ με τους Ισπανούς.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία βεβαίως… Καλή άμυνα στην περιφέρεια, καλό «τάισμα» των ψηλών. Και σουτ. Να μπουν τα σουτ. Αυτά τα στοιχεία περιμένει ο Θρύλος απόψε, για να κυριαρχήσει στην Μπολόνια. Φαλ, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ έχουν πλεονέκτημα έναντι της φροντ λάιν της Βίρτους, πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρουν καλά τις πάσες μπροστά στο καλάθι, μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει, απέναντι στους ψηλούς της Βίρτους. Οι οποίοι είναι αθλητικοί, αλλά άτεχνοι. Δεν έχουν τη φινέτσα των ψηλών του Θρύλου.

Βεβαίως, όπως είπαμε, σημαντικό είναι να μπουν τα σουτ. Θα μετρήσει πολύ να είναι ο Ολυμπιακός εύστοχος, στις προσπάθειές του. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, μπορεί να κρίνει το ματς, απέναντι σε μια ασταθή ομάδα, όπως η Βίρτους.

Διαβάστε επίσης