Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Θρύλε, παίξε γερά...

Θρύλε, παίξε γερά...
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 10:28

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «κάστρο» του, στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκληρώνει απόψε, Πέμπτη (16/11) βράδυ (21:15), τη «διαβολοβδομάδα» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τα αδέρφια τους από το Βελιγράδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 9η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο τη δεύτερη διαδοχική τους νίκη, ώστε να «ανέβουν» στο 5-4.

Μετά το σπουδαίο «διπλό» (74-79) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, ο Θρύλος θέλει να κάνει το «δύο στα δύο» στη «διαβολοβδομάδα» και να συνεχίσει με ψηλά το κεφάλι, την πορεία του στη φετινή διοργάνωση. Σε ένα ακόμα ματς, φέτος, με αγωνιστικά προβλήματα.

Κόντρα στη Μακάμπι, οι Πειραιώτες έκαναν υπερπροσπάθεια, αφού ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους, λόγω των απουσιών. Με τον Γουόκαπ να σημειώνει 13 πόντους και να έχει έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ ο Πίτερς μέτρησε 13 πόντους και μάζεψε οκτώ ριμπάουντ.

Απόψε, ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θα έχει για ακόμα ένα παιχνίδι τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι δυο τους αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματά τους, ενώ εκτός έμεινε και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος υπέστη θλάση στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με τον Αμερικανό γκαρντ να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν μήνα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερυθρός Αστέρας έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία στο Φάληρο. Και αυτό, διότι την περασμένη Τρίτη (14/11) «διέλυσε» με 87-56 Φενέρμπαχτσε στην κατάμεστη «Stark Arena». Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των Σέρβων στη φετινή διοργάνωση, με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου να μην έχουν πανηγυρίσει «διπλό» έως τώρα. Να σημειωθεί, ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Νέιπιερ, Ντος Σάντος, Χάνγκα, Σιμόνοβιτς και Λάζιτς.

Διαβάστε επίσης