Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία»

«Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία»
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 - 20:33

Κι όμως, η απώλεια της κούπας της Euroleague δεν είναι αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Προφανώς όλος ο κόσμος του Θρύλου και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ήθελε να πανηγυρίσει την 4η Ευρωλίγκα, όμως δεν υπάρχει κανείς που να μην νιώθει περήφανος για αυτήν την ομάδα.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα. Πέρσι έχασε την πρόκριση για τον τελικό της Euroleague για ένα σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» το ξεπέρασαν γρήγορα και βγήκαν πιο δυνατοί μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Σήκωσαν κεφάλι και έβαλαν στόχο να τα σαρώσουν όλα. Η φετινή σεζόν του Θρύλου ξεκίνησε ονειρικά στην Ευρώπη με μεγάλα «διπλά», φοβερές εμφανίσεις και με μία ομάδα να εκπέμπει υγεία εντός και εκτός παρκέ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε φέτος να τραβήξει τα βλέμματα όλου του μπασκετικού πλανήτη, παίζοντας τρομερό μπάσκετ, ενώ οι Πειραιώτες κέρδισαν τον σεβασμό όλων των αντιπάλων τους, καθώς πολλοί παίκτες και προπονητές μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο δρόμο προς τον τελικό ο Θρύλος κέρδισε πολλά περισσότερα από όσα έχασε και έκανε ένα βήμα προς την επιτυχία. Οι επιτυχίες θα έρθουν, αυτό είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, έχει εξαιρετικό κορμό, τρομερό προπονητή και ανθρώπους που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να φέρουν περισσότερα τρόπαια στην ομάδα του Πειραιά.

Το τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού δεν ήταν όπως θα ήθελε κανείς. Υπήρξαν προσδοκίες, ωστόσο είναι κρίμα να πει κάποιος ότι αυτή η ομάδα που έδωσε και την ψυχή της στο παρκέ, απέτυχε. Αυτή η ομάδα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας και τη στήριξή μας ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Ας θυμηθούμε όμως και τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί τη φετινή χρονιά αποτυχημένη, μετά τον αποκλεισμό των Μπακς στα playoffs του ΝΒΑ:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης