Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γουόκαπ - Βεζένκοβ: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague (stats)

Γουόκαπ - Βεζένκοβ: Το πιο παραγωγικό δίδυμο της EuroLeague (stats)
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 00:10

Είναι πραγματικά οφθαλμοφανές, πως ο Τόμας Γουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοβ αποτελούν, όχι μόνο τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρης της EuroLeague. Αφενός, ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι ο απόλυτος MVP της regular season, όντας πρώτος σκόρερ (17,8), πρώτος ριμπάουντερ (7,2), αλλά και αυτός με την υψηλότερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης (22,4).

Αφετέρου ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί ίσως τον καλύτερο αμυντικό, όντας πρώτος σε κλεψίματα (1,8), ωστόσο αποτελεί και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς δημιουργούς (5,6 ασίστ). Είναι ο Νο5 με τις περισσότερες ασίστ, έχοντας δημιουργήσει ωστόσο μία εξαιρετική σχέση με τον Σάσα Βεζένκοβ. Η σύνδεση τους είναι μοναδική, καθώς ο Γουόκαπ έχει τροφοδοτήσει τον συμπαίκτη του 58 φορές, σε φάσεις τις οποίες η μπάλα μπήκε στο καλάθι.

Για να καταλάβετε την... χημεία που έχουν δημιουργήσει, αξίζει να αναλογιστείτε το γεγονός ότι το δεύτερο ζευγάρι της εν λόγω λίστας είναι αυτό του Τόμπσον με τον Κότσαρ (Μπασκόνια), οι οποίοι έχουν «βρεθεί» μεταξύ τους… 23 λιγότερες φορές. Βέβαια ο Αμερικανός παίκτης των Βάσκων διανύει εξαιρετική παραγωγική σεζόν, καθώς όπως θα διαπιστώσετε από την παρακάτω λίστα, αποτελεί την βασική πηγή δημιουργίας της ομάδας του Χουάν Πεναρόγια.

Δείτε αναλυτικά:

Αντώνης Νιανιάς

Διαβάστε επίσης