Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τρεις ερυθρόλευκοι και το… «μπλαουγκράνα» παρελθόν τους!

Τρεις ερυθρόλευκοι και το… «μπλαουγκράνα» παρελθόν τους!
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023 - 19:45

Το ΣΕΦ «φοράει ξανά τα καλά» του και σε ακόμη μία sold out αναμέτρηση υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (07/03, 21:00). Ο Ολυμπιακός ψάχνει την επιστροφή στις νίκες στην EuroLeague, σε ένα απαιτητικό παιχνίδι και απέναντι στους Ισπανούς που έχουν το ίδιο ρεκόρ (18-8). Στην σπουδαία αυτή μάχη για την διαμόρφωση της τελικής κατάταξης, κομβική θα είναι η παρουσία των Παπανικολάου – Βεζένκοβ, όπως και του Μπαρτζώκα από τον πάγκο. Τριών σπουδαίων προσωπικοτήτων, που στο παρελθόν αποτέλεσαν μέλος του καταλανικού συλλόγου…

Κώστας Παπανικολάου

Σε ηλικία 22 ετών και έπειτα από την back to back κατάκτηση της EuroLeague, ο νυν αρχηγός του Θρύλου αποχαιρέτησε το Λιμάνι της καρδιάς του με προορισμό την Βαρκελώνη. Με αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 1,1 εκ. ευρώ, ο «Παπ» μετακόμισε στην Ισπανία με συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Εν τέλει έμεινε μόνο ένα, διότι προέκυψε η μετακίνηση του στο NBA και τους Νάγκετς, ωστόσο πρόλαβε να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα.

Σάσα Βεζένκοβ

Ο νεαρός παίκτης – αποκάλυψη του Άρη, έφυγε από την Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 19 ετών για να δοκιμάσει τις τύχες του στην Μπαρτσελόνα. Η παρουσία του ωστόσο δεν κρίθηκε επιτυχημένη, ελέω και της άσχημης περιόδου που διένυε τότε ο σύλλογος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στον τρίτο χρόνο από τα τέσσερα του συμβολαίου του. Κατέκτησε μόνο το ισπανικό Super Cup, ενώ αποτέλεσε και μέλος της κορυφαίας ομάδας νέων του πρωταθλήματος (2016/17). Η συνέχεια γνωστή… καθώς ακολούθησε η έλευση του στον Πειραιά, για να γίνει μετέπειτα ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης!

Γιώργος Μπαρτζώκας

Eν συνεχεία του επιτυχημένου περάσματος του coach τόσο από τον Θρύλο όσο και από την Λοκομοτίβ Κουμπάν (σ.σ. την οποία πήγε στο Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία της), ανέλαβε τον απαιτητικό πάγκο της Μπαρτσελόνα. Πιθανότατα η πιο ατυχής επιλογή της καριέρας του καθώς το πλαίσιο στο οποίο εργάστηκε δεν τον βοήθησε να δείξει την δουλειά του, με τα αποτελέσματα σε Ισπανία και Ευρώπη να κρίνονται εκ των πραγμάτων αποτυχημένα. Κάθε τι για... καλό λένε, γεγονός που αποδείχθηκε στην περίπτωση του, καθώς ακολούθησε η παρουσία του στην Χίμκι και εν τέλει η επιστροφή στο Λιμάνι της καρδιάς του!

Διαβάστε επίσης