Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τα πάντα γυρίζουν στην άμυνα

Τα πάντα γυρίζουν στην άμυνα
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 14:28
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είναι καλύτερο από πέρυσι. Ξεκάθαρο. Βελτιωμένη εικόνα, καλύτερη «αύρα» συνολικά. Ο Θρύλος ξέρει καλά πως η ποιότητά του είναι ανεβασμένη. Ξέρει καλά ότι στην επίθεση πατάει πιο στέρεα και ότι με τις προσθήκες τις οποίες έκανε το καλοκαίρι, είναι συνολικά καλύτερος. Ανεβασμένος. Τα ποσοστά του ανεβαίνουν, παίκτες από το περσινό ρόστερ ανεβαίνουν, η ομάδα «δένει» και βρίσκει «χημεία» και με τους νέους παίκτες… Και όμως. Μέσα σε όλα αυτά τα θετικά, ένα στοιχείο αν λείψει, το πράγμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να «στραβώσει». Όπως «στράβωσε» με τη Μονακό. Ένα στοιχείο: Η άμυνα.

Τελικά είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι όσο καλός και να είναι ο Θρύλος επιθετικά, οφείλει πάντοτε να είναι ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ στην άμυνα… Να… δαγκώνει. Να «μασάει σίδερα» και να μην αφήνει κανέναν αντίπαλο να πάρει ανάσα. Ο Θρύλος δεν ήταν τόσο εξαιρετικός στην άμυνα, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ. Και αυτό του κόστισε, γιατί εντέλει δεν κατάφερε να βάλει από κάτω τη Μονακό.

Είναι το ένα και μοναδικό στοιχείο, το οποίο ποτέ δεν πρέπει να λείπει, από την «ερυθρόλευκη» προσπάθεια. Ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει ποτέ να χάνει την πίεσή του, στην άμυνα! Αυτή είναι που του δίνει τα ματς, καθώς έχει διπλό ρόλο. Και κρατάει χαμηλά τον αντίπαλο και τον… διαλύει ψυχολογικά! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει και το έχει επισημάνει πολλές φορές.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο κρας τεστ

Το πρώτο κρας τεστ

Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει πως διαχειρίζεται τη «στραβή» και πως βγαίνει μπροστά πιο δυνατός.