Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η ωριμότητα του ΜακΚίσικ

Η ωριμότητα του ΜακΚίσικ
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 13:07

Όλο και πιο αποτελεσματικός γίνεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό την φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έχει δει τον ρόλο του να μειώνεται σε σχέση με πέρσι, καθώς αγωνίζεται για 15’ ανά παιχνίδι στην Euroleague έναντι 23 λεπτών που έμενε στο παρκέ πέρσι, όμως προσαρμόζεται απόλυτα στις νέες συνθήκες του ρόλου του και είναι ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της καλοδουλεμένης «μηχανής» του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο ΜακΚίσικ φέτος δείχνει πιο ώριμος από πέρσι. Πιο… καλμαρισμένος. Ξέρει πότε πρέπει να τρέξει το γήπεδο και πότε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο και να μεγαλώσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Η ωριμότητα του, οδηγεί και στην βελτίωση του στον τομέα των λαθών. Πέρσι έκανε 1.4 λάθη ανά παιχνίδι, ενώ φέτος μόλις 0.5!

Ο ΜακΚίσικ όσο καιρό βρίσκεται στον Ολυμπιακό, κάνει μόνο βήματα εμπρός! Βελτιώνεται. Διαρκώς και σε όλους τους τομείς. Σουτάρει στο τρίποντο εκπληκτικό 56% στην Euroleague και με 41.6% στην Basket League. Είναι μια αξιόπιστη επιθετική λύση του Ολυμπιακού, καθώς προσφέρει 6.1 πόντους και 1.4 ασίστ ανά παιχνίδι στην Euroleague και 9.8 πόντους και 2.3 ασίστ ανά παιχνίδι στο Πρωτάθλημα.

Έχει ωριμάσει ο Σακίλ στο Λιμάνι και δείχνει ευτυχισμένος. Το έχει δηλώσει πολλάκις και το αποδεικνύει με το πάθος του στο παρκέ. Από τους πιο τίμιους Αμερικανούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δίνει πάντα το 100% και αγαπάει την ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Είναι να απορείς…

Είναι να απορείς…

Οι «ειδικοί» και «αντικειμενικοί» του μπάσκετ που ακόμη δεν έχουν πειστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι σωστά δουλεμένη ομάδα, μήπως τελικά κατά βάθος το… ξέρουν;