Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Κόουτς Μπαρτζώκας: «Κακομαθημένοι…»

Κόουτς Μπαρτζώκας: «Κακομαθημένοι…»
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 13:07

Να κάνει τα… ακριβώς αντίθετα, από ό,τι έκανε κόντρα στην Μπάγερν, στο Μόναχο, περιμένει από τον Ολυμπιακό, ο κόουτς Μπαρτζώκας. Αύριο, ενόψει Εφές, θέλει συγκέντρωση και όχι… υπεροψία.

«Στο ματς με την Μπάγερν ήμασταν υπερόπτες, με εισαγωγικά ή χωρίς. Ήμασταν κακομαθημένοι. Σε φάσεις με διεκδικούμενες μπάλες, που καθορίζουν τη μορφή ενός αγώνα, εμείς υστερήσαμε. Δεν έπρεπε να ήμασταν έτσι γι’ αυτό και χάσαμε. Δεν δικαιολογείσαι να μην είσαι έτοιμος και να εκπλήσσεσαι από πράγματα που συμβαίνεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις με ένταση και αθλητικότητα. Η Ευρωλίγκα δεν είναι πλέον του ταλέντου, αλλά οι ομάδες που έχουν ένταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν», τόνισε και πρόσθεσε:

«Όλοι οι προπονητές προσπαθούν να δουλέψουν και να προετοιμάσουν τους παίκτες για το τι έχουν να περιμένουν. Πολλές φορές μπορεί μέσα μας, ανθρώπινα, να σκεφτεί κάποιος ότι επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και δύο δύσκολα ματς εντός το παιχνίδι το έχουμε στον έλεγχό μας. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι ομάδες έχουν λιγότερα παιχνίδια, δεν έχουν ρυθμό και δεν μπορεί να μην παλεύουμε την κάθε κατοχή».

Το ματς της Παρασκευής; «Η Εφές είναι ίδια ομάδα με πέρσι, αν υποθέσουμε ότι θα είναι και ο Λάρκιν. Μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες, που πέρσι κυριάρχησε, σημαίνει πως θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε πολλούς συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε. Η Εφές παίζει με πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές στην πεντάδα. Αυτό τους έκανε και πέρσι πάρα πολύ δυσκολοκατάβλητους».
Το άδειο ΣΕΦ; «Η έλλειψη κόσμου δημιουργεί νέες συνθήκες, που ευνοούν συνήθως τους φιλοξενούμενους. Αυτό αποδεικνύεται και με βάση τα νούμερα. Το θέμα όμως είναι να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, γιατί αν ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό ή τον κόσμο χάνουμε την ουσία».

Διαβάστε επίσης

«Για αυτό επέστρεψα» (video)

«Για αυτό επέστρεψα» (video)

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την απόφασή του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο