Ρώσικη σαλάτα…
Όλα λάθος… Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος. Οι παίκτες. Ο Κεμζούρα. Δεν θα περίμεναν πολλοί να ηττηθεί από την «πρωτάρα» Ζενίτ και δη μέσα στο ΣΕΦ αλλά να που έγινε και αυτό. Ήττα από την ομάδα του Αγιόν στην παράταση μάλιστα με 77-68 (64-64 κ.α.) και η οποία είναι η 2η σε 3 αγωνιστικές. Και δεν έχει μπει καν στα δύσκολα.
«ΚΛΕΙΔΙ»: Δύο τρίποντα του Πάντερ και του Παπανικολάου έστειλαν το ματς στην παράταση. Λίγο ο κόσμος, λίγο «άντε πάμε» από τους παίκτες. Για μπασκετικά στοιχεία δεν έχει πολλά να πούμε… Γι αυτό και η Ζενίτ πήρε το ματς κτυπώντας συνεχώς στη ρακέτα τον Ολυμπιακό. Πήρε 14 πόντους από 2η ευκαιρία και 19 από λάθη των Πειραιωτών.
MVP: Ο Πονίτκα
ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Τόμας και Αγιόν
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Σε κανένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε 20 (+) πόντους.
ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Μπόλντγουϊν, Κουζμίνσκας…
ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ο Ζούμπκοφ για τη Ζενίτ, πλήρης ο Ολυμπιακός.
Η ανάλυση του αγώνα…
Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με την ίδια 5άδα όπως και με τη Βαλένθια, μπήκε δυνατά στο ματς με προσήλωση στο πλάνο στην επίθεση και ένταση στην άμυνα. Στόχευσαν να πλήξουν τη ρακέτα της Ζενίτ και το κατάφερα άριστα με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, ενώ ο Σπανούλης προκάλεσε ρήγματα για το αρχικό 12-0 (6/7 δίποντα). Μετά το τάιμ άουτ του Πλάθα η Ζενίτ έκανε ένα 6-0 σερί, βγάζοντας μία αντίδραση, ωστόσο ο Ολυμπιακός της έκοψε τη φόρα με τον Ρούμπιτ να ευστοχεί σε φόλοου και τον Πάντερ να παίζει καλή άμυνα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη βέβαια. Χόλινς και Τόμας ευστόχησαν από μακριά και ο Τρούσκιν στη λήξη της 1ης περιόδου έβαλε μπροστά τη Ζενίτ με 19-20.
Η Ζενίτ συνέχισε να έχει καλό χέρι από τα 6,75μ. το απέδειξε με τους Χόλινς και Ρένφρο, ωστόσο ο Πάντερ με 6 σερί πόντους είχε την «απάντηση» για το 25-26. Ο Ολυμπιακός βέβαια ήταν προβλέψιμος, ότι έκανε ο Πάντερ στην επίθεση, αλλά η εικόνα άλλαξε άρδην με την είσοδο και πάλι του Σπανούλη, έφτιαξε για τον εαυτό του αλλά και τον Μιλουτίνοφ (31-26). Ο Ολυμπιακός είχε επιθετικότητα στην άμυνά του, έβγαζε χέρια και πήγαινε πρώτος στη μπάλα, αλλά είχε θέμα και στο ριμπάουντ με τη Ζενίτ να έχει 6 πόντους από 2η ευκαιρία. Ο Πολ με τρίποντο έδωσε ανάσα (36-32), αλλά η Ζενίτ κατάφερε και πάλι – και με αιφνιδιασμό παρακαλώ-να κλείσει και το 2ο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 36-38 (17-18 επιμέρους).
Η Ζενίτ, με καλή κυκλοφορία και έξτρα πάσα μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, προηγήθηκε με 38-44 στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ το επιμέρους σκορ πήγε στο 2-10 για το 38-48, τη στιγμή που ο Πολ είχε 0/2 τρίποντα και ο Κεμζούρα τον Τσέρι στο παρκέ για πρώτη φορά. Μιλουτίνοφ και Πάντερ μείωσαν σε 44-48. Κόλλησε η επίθεση στη συνέχεια αλλά η άμυνα έκανε δουλειά, με τον Παπανικολάου να κλέβει, να βγάζει ενέργεια και να κατεβάζει όλα τα ριμπάουντ. Ρένφρο και Άιβερσον απέσπασαν και πάλι τη Ζενίτ στο σκορ- με την 2η πεντάδα του Ολυμπιακού εμφανώς να μην έχει συνοχή και να μην λειτουργεί καλά- ενώ ο Παπανικολάου με προσωπική προσπάθεια μείωσε στη λήξη της 3ης περιόδου σε 47-53 (11-15).
Ο Πάντερ μπήκε με τρίποντο (1/8), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λάθη (10 σύνολο) ενώ είχαν και 2/21 τρίποντα. Η Ζενίτ κτύπαγε μέσα τον Ολυμπιακό, με Ρένφρο (ντράιβ) και Άιβερσον (από επιθετικό) έκαναν το 50-57 για τους Ρώσους που είχαν 12 πόντους από διπλή ευκαιρία. Άσος από το μανίκι του Κεμζούρα, που κι αυτός δεν τα πήγε καλά, όπως με τη Βαλένθια, βγήκε ο Κόνιαρης που με 2 τρίποντα έκανε το 56-59. Χόλινς και Πονίτκα έκαναν το 58-64, με τον Κεμζούρα να κάνει αλλαγές χάτμπολ (Κόνιαρης άμυνα-Σπανούλης επίθεση). Ο Πρίντεζης δεν πήρε την επίθεση, ο Πάντερ από ένα σημείο και μετά τα είχε σπάσει, άστοχο τρίποντο του Σπανούλη…. Ο Πάντερ με τρίποντο μείωσε σε 61-64, βγήκε η άμυνα και ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 64 «όλα» με 6΄΄ να απομένουν. Ο Κχοστόβ αστόχησε και παράταση…
Το έξτρα πεντάλεπτο
Οι Πονίτσκα και Αγιόν έκαναν το 65-70 στην παράταση, τη στιγμή που Πάντερ (τρίποντο, είχε 5/19 σουτ) και Σπανούλης (ντράιβ) ήταν άστοχοι. Ο Μιλουτίνοφ με σουτ σκόραρε αλλά η Ζενίτ κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα και σκόραρε και πάλι μέσα. Τελικό σκορ 68-77 και 2η ήττα για τον Ολυμπιακό σε τρεις αγωνιστικές.
Τα Δεκάλεπτα: 19-20, 36-38, 47-53, 64-64 (κ.α.), 68-77 (παρ.)