Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με πάνω από 80 πόντους έχει 8-0 νίκες! (pics)

Με πάνω από 80 πόντους έχει 8-0 νίκες! (pics)
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 17:39
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την 4η καλύτερη άμυνα στη φετινή Ευρωλίγκα (σ.σ. πίσω από Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ) καθώς δέχεται 76,7 πόντους μ.ο. Έχει κερδίσει εκτός έδρας παιχνίδια μέσα από αυτή, έχει φέρει στα μέτρα του αντιπάλους με αστείρευτό επιθετικό ταλέντο και πλουραλισμό στα μέτρα του, μέσω αυτής… Στα τελευταία τρία παιχνίδια του δέχεται 72 πόντους μ.ο. που είναι η 2η καλύτερη άμυνα σε αυτά, αλλά βλέποντας το νόμισμα από την άλλη πλευρά, αναμφίβολα δεν είναι αρκετοί…

Γιατί την ίδια ώρα, επιθετικά σκοράρει 61,3 πόντους. Μακράν η χειρότερη επίθεση σε αυτή την περίοδο σε όλη την Ευρωλίγκα, με την αμέσως επόμενη (χειρότερη) επίθεση να είναι μπροστά του… με 12 πόντους που την έχει η Ζαλγκίρις με 73,3 πόντους μ.ο.

Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται. Με 61 πόντους δεν κερδίζεις. Ενδεικτικά, την χειρότερη άμυνα σε όλη την διοργάνωση την έχει η Μπούντουσνοστ, η οποία σκοράρει 74.6 πόντους μ.ο.

Ο Ολυμπιακός όσες φορές πέτυχε 80 πόντους και πάνω δεν έχασε. Για να ακριβολογούμε μάλιστα έχει 8-0 (νίκες-ήττες), εκ των οποίων οι έξι ήρθαν μέχρι την 12η αγωνιστική, τότε που κέρδισε την Εφές στους 88 πόντους, όπως άλλωστε και τη Ρεάλ στους 88 αλλά και τη Μακάμπι επίσης στους 88.

ΟΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με πάνω από 80 πόντους έχει 8-0 νίκες! (pics)
Με πάνω από 80 πόντους έχει 8-0 νίκες! (pics)

Διαβάστε επίσης