Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Παρασκευής (4/01) κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και «μελετάει» τα τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου με το νέο προπονητή και ανάλογα προσαρμόζει τα πλάνα του.
Στην προπόνηση της Τετάρτης (2/01) είδε τον Δημήτρη Αγραβάνη να παίρνει μέρος σε κομμάτι του προγράμματος των υπόλοιπων και να ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδό του, ωστόσο η συμμετοχή του δεν είναι όπως καταλαβαίνεται δεδομένη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς θέλει λίγο χρόνο ακόμα και κανείς δεν επιθυμεί να πιεστεί.
Αμφίβολος παραμένει και ο Γιάνις Τίμα, ο οποίος κάνει ατομικό και προσπαθεί να προλάβει το ματς με τον Παναθηναϊκό. Στον Ολυμπιακό θα τον δουν μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Ο Τίμα έχει υποστεί κάκωση σε μέσο και παράμεσο δάκτυλο.