ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ντουντούκα
Θρύλε Θεέ, χρονιά πολλά, 100 χρόνια και δεν είναι αρκετά...

Ο ρόλος των λαθών/κλεψιμάτων και τα δύο γκαρντ!

Ο ρόλος των λαθών/κλεψιμάτων και τα δύο γκαρντ!
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019 - 20:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Ευρωλίγκα πανηγυρίζει που το 2019 έφερε ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός- μία από τις «πιο μεγάλες αντιπαλότητες παγκοσμίως», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρουσιάσουν οι ομάδες το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ!

- Από τη μία ο Ολυμπιακός προέρχεται από εκτός προγράμματος ήττα, από την… τελευταία της βαθμολογίας Νταρουσάφακα, έχει στριμωχτεί και θέλει να ρεφάρει όπως είναι απόλυτα λογικό, δεν τον παίρνει να κάνει κι άλλη ήττα στο ΣΕΦ και μάλιστα να χάσει και τις δύο φορές από τον Παναθηναϊκό. Με νίκη, απομακρύνεται κι άλλο από τους «πράσινους» στη βαθμολογία και εκείνος μένει εντός τετράδας.

- Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έρχεται στο ΣΕΦ με άλλον προπονητή. Έχει αλλάξει η ψυχολογία των παικτών όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και άπαντες παίζουν στο 101% για να δείξουν πράγματα στο νέο τους προπονητή και ενδεχομένως αυτό που μπορεί να περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» και δη ο Μπλατ σε αγωνιστικό βαθμό είναι μία αυξημένη πίεση εν πρώτοις στην άμυνα.

Τα κλεψίματα και τα λάθη

1) Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός «κλέβει» σχεδόν 8 μπάλες ανά ματς, είναι μεγάλος ο αριθμός και ο Ολυμπιακός από τη άλλη το λάθος το έχει πρόχειρο. Είναι 2ος στη λίστα με τα περισσότερα λάθη (κάτω από τη Ζαλγκίρις) με 13 μ.ο. Κάνει λάθη μάλιστα που δίνουν πόντους στον αντίπαλο, πάσες στα χέρια των αντιπάλων, οπότε πρέπει πάση θυσία να τα αποφύγει. Να μην δώσει ξεκούραστους πόντους στον Παναθηναϊκό και τον αφήσει να τρέξει.

Τουλάχιστον δύο γκαρντ…

2) Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και έχει φανεί και στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός στις μεγάλες του νίκες έχει σε καλή βραδιά, με μεστή εμφάνιση, τουλάχιστον δύο γκαρντ. Στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα, με τον Στρέλνιεκς εκτός, έπαιξε πολύ με έναν γκαρντ και φόργουορντ στο «2», με τον Παναθηναϊκό να ξεκόβει ξεκάθαρα τη δημιουργία. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τη δράση των γκαρντ του, τόσο στο να δημιουργήσουν (σ.σ. 18 ασίστ επιτρέπει ο Παναθηναϊκός όσες δίνει ο Ολυμπιακός κατά μ.ο.) όσο φυσικά και να εκτελέσουν (σ.σ. 29 πόντους μ.ο. δίνουν Σπανούλης, Γκος και Στρέλνιεκς)!

Τρίποντα και… τρίποντα

3) Το τρίποντο μπορεί να προσφέρει μια ιδιάζουσα ιστορία στην 15η αναμέτρηση των δύο στην Ευρώπη. Προσέξτε: Ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 30,8% στην Ευρωλίγκα. Είναι προτελευταίος στη λίστα, πάνω από τη Νταρουσάφακα. Με την ΤΣΣΚΑ όμως, είχε 47,6% ή αν προτιμάτε 10/21 τρίποντα. Ο Πιτίνο είχε πει πως κυκλοφόρησε καλά η μπάλα, είχαν κίνηση και αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει να τον ξεγελάσει τον Ολυμπιακό. Επιπλέον, όσον αφορά το τρίποντο, ο Παναθηναϊκός δίνει στον αντίπαλό του ένα 39,1%. Αρκετά καλό ποσοστό το οποίο θα το ήθελε ο Ολυμπιακός που ευστοχεί από μακριά με 37% έχοντας περίπου 8/21 τρίποντα ανά ματς.

Λεκαβίτσιους

4) Να δούμε τι θα γίνει και με τους Λάνγκφορντ-Παππά που είναι αμφίβολοι (;), ωστόσο ο Πιτίνο έβαλε τον Λεκαβίτσιους στο «2». Φαίνεται πως του δίνει ρόλο και χρόνο και ο Λιθουανός δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό με την ταχύτητα του και το σουτ του. Είχε 17 πόντους με 7/13 σουτ ενώ και πέρσι στο ΣΕΦ είχε 14 πόντους με 6/10 σουτ πέρσι. Το χει ο Ολυμπιακός να βγάζει… αφανείς ήρωες στα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό και ο Λιθουανός του έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ρόλος των λαθών/κλεψιμάτων και τα δύο γκαρντ!
Ο ρόλος των λαθών/κλεψιμάτων και τα δύο γκαρντ!
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαβάστε επίσης