Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ταχύτητα αλλά με διάβασμα και ποιότητα!

Ταχύτητα αλλά με διάβασμα και ποιότητα!
Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:06
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός έδωσε τα πρώτα του φιλικά προετοιμασίας με ΠΑΟΚ και Άρη στο Μέτσοβο, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να βλέπει να εφαρμόζονται κάποια στοιχεία τα οποία έχουν δουλέψει οι παίκτες του στην έως τώρα προετοιμασία της ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός είχε ξεκινήσει να δουλεύει συστήματα με την ομάδα και τρόπους με τους οποίους θέλει να κινούνται στο παρκέ. Από τα πρωταρχικά ζητούμενα του κόουτς; Η συνεχής κίνηση και πίεση, η άμεση εκτέλεση και η κίνηση χωρίς τη μπάλα και οι Θεσσαλονικείς ήταν οι πρώτοι που τα είδαν σε έναν βαθμό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον είδαν, καθώς εικόνα εμείς δεν είχαμε, έχει μπόλικη ταχύτητα στο παιχνίδι του και κίνηση. Η διαφορά είναι όμως, όπως μας μετέφεραν, πως «θέλει ταχύτητα με διάβασμα και όχι ταχύτητα για την ταχύτητα. Θέλει ταχύτητα ποιότητας και αυτό θέλει λίγο χρόνο, να ομογενοποιηθεί». Δεν είναι μία ομάδα που τρέχει στο γήπεδο χωρίς να ξέρει τι ζητάει, σε τι αποσκοπεί.

Αμφότερες τώρα, οι πλευρές των ομάδων της Θεσσαλονίκης, τόνισαν πως ο Ολυμπιακός είναι «γρήγορος, πιεστικός, με ενέργεια και δύναμη». Έβγαλε μπόλικη ενέργεια και στα δύο φιλικά, πιέζει (απόρροια 16 κλεψίματα στα δύο ματς, 7 και 9) θέλοντας να βρει το τρανζίσιον παιχνίδι, ενώ αν δεν το βρει, οι εκτελέσεις του στην επίθεση γίνονται γρήγορα και δεν «κολλάει» η μπάλα.

Η μπάλα αλλάζει συνεχώς χέρια, κινούνται οι παίκτες μακριά από αυτήν ταράσσοντας τις ισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα να μοιράσουν σε αυτά τα δύο φιλικά 35 ασίστ (20 και 15 αντίστοιχα) ενώ πέτυχαν από 9 τρίποντα. Τελείωσαν δε, με εφτά παίκτες διψήφιους με τον ΠΑΟΚ και με πέντε διψήφιους με τον Άρη, σκοράροντας σε όλα τα δεκάλεπτα από 20 πόντους και πάνω.

* Η άμυνα δουλεύεται ακόμα, δεν έχουν μπει πολλά σύνθετα πράγματα, με τον Τουπάν να εξελίσσεται σε «κλειδί» αυτής όπως αναμένεται και κομβικό παίκτη.

* Στο παιχνίδι με τον Άρη ο Γκος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους αλλά δεν είχε καμία ασίστ. Φαίνεται όμως πως αυτός θα είναι «βαρόμετρο», αυτός θα «τρέξει» την ομάδα.

* Φυσικά και υπάρχει «πικ εν ρολ». Η διαφορά είναι πως δεν υπάρχει μόνο αυτό.

Διαβάστε επίσης

Γαλλικό «κλειδί»!

Γαλλικό «κλειδί»!

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ βγάζει μεγάλη ενέργεια και δυναμική στο παρκέ, είναι καταλυτικός στην άμυνα και προσφέρει και επιθετικά.