Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Παρουσιάζοντας τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vid)

Παρουσιάζοντας τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vid)
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 - 18:34

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Αφιέρωμα στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού έκανε η σέρβικη ιστοσελίδα «novosti.rs» και όσα μπορεί να καταφέρει ο νεαρός ταλαντούχος ύψους 2,11μ παίκτης στην ομάδα του Πειραιά. Γράφοντας λοιπόν αρχικά ότι «στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, ντεμπούταρε σε ηλικία 15μιση ετών με τους άντρες και παρουσιάστηκε έτσι στο ελληνικό κοινό. Πρόσφατα μάλιστα στο Next Generation της Ευρωλίγκας, εντυπωσίασε τους ανθρώπους του ΝΒΑ, καθώς επρόκειτο για ένα παιδί 2,11μ που ήταν και δύο χρόνια μικρότερος από τους αντιπάλους του. Κάτι που δεν φαινόταν στο παρκέ, αφού χόρευε στο παρκέ, έκοβε σαν… φτερό τον άνεμο, επιδεικνύοντας υψηλού επιπέδου IQ και σταθερότητα στην ρακέτα».

Στη συνέχεια είχε δηλώσεις του νεαρού Ποκουσέφσκι, ο οποίος έλεγε: «Τώρα είναι η ώρα να δουλέψω. Δεν ξέρω πως με αποκάλυψαν, αλλά από τότε που με είδε ο Νίκος Κεραμεύς, ανακοίνωσε στους γονείς μου ότι θα έρθω στον Ολυμπιακό. Το είπαν και σε μένα, δεν με γέμισαν με κενές ελπίδες, όμως μου είπαν ότι θα έχω τις ευκαιρίες που αξίζω».

Ο Ποκουσέφσκι συνέχισε τονίζοντας πως: «Θεωρώ ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θέλω να το πάρω βήμα με βήμα. Και εννοείται ότι το επόμενο βήμα (σ.σ. έπειτα το τουρνουά Next Generation της Ευρωλίγκας, όπου είχε 10 πόντους κατά μέσο όρο σε 22:58 ανά ματς, με 4,7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1, τάπα και 2,7 ασίστ, απέναντι σε μεγαλύτερα παιδιά) είναι να πάω στην πρώτη ομάδα. Ξέρω ότι μαζί με τους απίστευτους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός, δεν θα είναι εύκολο να πάρω ούτε ένα λεπτό, αλλά σίγουρα θα είναι τεράστια πρόκληση να μάθω από αυτούς».

Μάλιστα το κείμενο ανέφερε ότι: «Εκτός από το ύψος του, που είναι κάτι που δεν γίνεται να μην το προσέξεις, ενδιαφέρον έχει η ικανότητα του Αλεξέι με τον χειρισμό της μπάλας, το σουτ του και το πώς βλέπει το παιχνίδι».

Ο Ποκουσέφσκι συνεχίζει λέγοντας: «Αρχικά από τις πρώτες μέρες που έπαιζα μικρότερος μπάσκετ στην Καντέτ και στην Βοϊβοντίνα, αγωνιζόμουν κυρίως ως πλέι μέικερ. Με τον αδερφό μου Όντζιν και τον πατέρα μας Σάσα, ο οποίος είναι προπονητής μπάσκετ, τελειοποίησα ως ένα σημείο το σουτ μου. Ο προπονητής Μπορίς Πιτ, με βοήθησε να αναπτύξω αυτό το ταλέντο μου προς τη σωστή κατεύθυνση, και σήμερα τουλάχιστον για την ηλικία μου, δεν είναι και περίεργο να παίζω σε αυτήν την θέση. Πρέπει να μάθω πως είναι να αγωνίζεσαι και ως σέντερ, γιατί ίσως ακόμα να μην ξέρω τις δυνατότητες που έχω και για εκεί».

Το κείμενο καταλήγει πως: «Ανεξάρτητα από το χάρισμα που του έδωσε η φύση (σ.σ. το ύψος του), ο Ποκουσέφσκι ακόμα παίζει ως κοντός με την μπάλα».

Ο ίδιος μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «Αυτό νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Μπάσκετ είναι και έτσι πρόκειται να είναι πάντα».

Ο Ποκουσέφσκι παίζει στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού. Αγωνίζεται ως Σέρβος και ακόμα δεν έχει ελληνικό διαβατήριο. Οι «ερυθρόλευκοι» και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει τσεκάρει πολλές φορές τον νεαρό και έχουν αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξέλιξή του.

Δείτε βίντεο μέσα από όσα έκανε ο Ποκουσέφσκι στο τουρνουά του Μονάχου με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

«Πόδι» στον Γιαγνκ από την Αρμάνι

«Πόδι» στον Γιαγνκ από την Αρμάνι

Ο Αμερικανός σέντερ δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στους Μιλανέζους και όπως λένε ιταλικά Μέσα, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους.