Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Τζαμέλ αναζητά τον… Μακλίν!

Ο Τζαμέλ αναζητά τον… Μακλίν!
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 - 18:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η αλήθεια είναι, πως ο Τζαμέλ Μακλίν, δεν πατάει καλά στα τελευταία ματς! Δεν έχει την εικόνα που μπορεί και μας είχε συνηθίσει, ενώ φαίνεται πως και η προσπάθειά του μέσα στο παρκέ, δεν είναι ανάλογη με το πρόσφατο παρελθόν. Είναι σαφέστατα κάτι (ακόμα) που προβληματίζει, καθώς ο καλός Μακλίν (σ.σ. με τα προτερήματά του και τα μειονεκτήματά του βέβαια) είναι αναγκαίος για τον Ολυμπιακό και φυσικά στην προσπάθεια που καταβάλει για ανάκαμψη.

Ο Μακλίν, από τον Παναθηναϊκό και μετά- με κάποιες εξαιρέσεις όπως στη Βαλένθια και τη Βαρκελώνη- ήταν χρήσιμος, ουσιαστικός και αποτελεσματικός για τον Ολυμπιακό, ενώ στα ματς που έλλειψε ο Μιλουτίνοφ, στα 3 από τα 4 (ΤΣΣΚΑ, Εφές και Ζαλγκίρις) ήταν στη γενική του εικόνα αρκετά θετικός. Φυσικά, αν απομονώσουμε το ματς με την ΤΣΣΚΑ (25 πόντους και 12 ριμπάουντ) ο χαρακτηρισμός που του ταιριάζει είναι «σούπερ», ενώ τέσσερις αγωνιστικές πιο πριν είχε καταγράψει ανάλογη εμφάνιση στο Μιλάνο με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από το ματς με τη Μιλάνο στο ΣΕΦ και μετά όμως, ο Μακλίν έχει μία πτωτική πορεία. Με αναλαμπές και εκρήξεις όπως με τη Φενέρ (12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 18 ranking) ή τη Μακάμπι που μέσα σε 5 λεπτά είχε 12 πόντους με 4/5 δίποντα αλλά τραυματίστηκε στη μέση, αλλά σίγουρα -βλέποντας την γενική εικόνα- μακριά από τον καλό του εαυτό.

Δείτε κάτι, μεταξύ του διαστήματος προ Μιλάνο στο ΣΕΦ (16η αγωνιστική) και μετά Μιλάνο: Τους αριθμούς του Μακλίν στα τελευταία 7 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα (και έχοντας χάσει ένα, το ματς με την Κίμκι στη Μόσχα) σε σύγκριση με το «πριν»...

Στα τελευταία 7 παιχνίδια λοιπόν, πάντα στην Ευρωλίγκα, ο Μακλίν έχει…

* 6,1 πόντους ενώ πριν είχε 9,4 πόντους μ.ο.

* 5,2 είναι η αξιολόγησή του, ενώ είχε 12,8 ranking μ.ο. και μάλιστα στα 9 από τα 15 παιχνίδια ήταν διψήφιος. Στα τελευταία 7, έχει δύο φορές συγκεντρώσει αρνητικό ranking.

* Έχει 13/27 δίποντα με ποσοστό 48,1% όταν είχε 51/88 με 57,9%.

* Τα ριμπάουντ του είναι σε μέσο όρο 3,2 όταν είχε 4,8.

* Οι ασίστ έχουν πέσει στο 0,5 όταν έβγαζε 1,1 μ.ο.

* Τα λάθη του είναι ίδια με 1,4 στα τελευταία 7 ματς ενώ έκανε 1,5 πριν.

* Δεν έχει κανένα κλέψιμο όταν είχε 0,4 κλεψίματα (7 σύνολο σε 15 ματς).

* Κερδίζει 2,4 φάουλ κατά μ.ο. όταν κέρδιζε 4.

Είναι σαφές πως ο Μακλίν βρίσκεται σε μία αγωνιστική κάμψη, ωστόσο σύντομα οφείλει να «ανέβει» κι αυτός και ιδίως να αυξήσει κατά πολύ την προσπάθειά του μέσα στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν για ΠΑΟ!

Ξεκίνησαν για ΠΑΟ!

Στον Ολυμπιακό μαζεύτηκαν ξανά στο ΣΕΦ, ούτως ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ήρθε ο Μπόμπι Μπράουν για τον Θρύλο! (pics)

Ήρθε ο Μπόμπι Μπράουν για τον Θρύλο! (pics)

Στη χώρα μας βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μπόμπι Μπράουν ο οποίος την Κυριακή περνάει από ιατρικά και μετά πάει στο ΣΕΦ για να… πιάσει δουλειά!

Στην Εφές ο Ουίμς (pic)

Στην Εφές ο Ουίμς (pic)

Η τούρκικη ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού φόργουοντ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κίνα.